DIZAJN I ARHITEKTURA

Boutique hotel od kojeg zastaje dah

Veličanstveno imanje koje spaja meksičke, afričke i indijske utjecaje
Casa Cuixmala
N
ajbolji hotel u Meksiku ili pak jedan od 10 najboljih resortova na svijetu opisi su kojima su renomirani svjetski mediji okrunili Casu Cuixmalu, luksuzni boutique hotel na obali Pacifika. No, ove hiperbole postaju neznatne nakon što doista zavirite u veličanstveno imanje koje je 1980. izgradio Sir James Goldsmith, a u hotel ga pretvorila njegova kći, Alix Goldsmith Marcaccini.


Nekoć privatna rezidencija, danas boutique hotel rezerviran za one najdubljeg džepa, Casa Cuixmala je uistinu spektakularan prizor. Okružena džunglom, od civilizacije je dijeli oko 25 tisuća hektara prirodnog rezervata, a atraktivnom je definitivno čini i meksička obala Pacifika na kojoj se nalazi zahvaljujući kojoj Casa ima dugu privatnu plažu.

Casa Cuixmala
Casa Cuixmala
Casa Cuixmala
Sastavljena od glavnog hotela s četiri apartmana te dodatnih sedam luksuznih bungalova i pet skrivenih smještajnih objekata, Casa Cuixmala spaja sjevernoafričke, meksičke i indijske utjecaje i predstavlja ultimativno egzotično utočište. Osim što sobe imaju pogled na Pacifik, imanje obuhvaća i plantaže kokosa, brojne fontane okrunjene cvijećem, bazene i privatne terase, a zanemariti se ne mogu ni vrhunski restorani koji koriste namirnice isključivo s plantaža i farmi Case Cuixmale. Potonje je ujedno jedan od razloga nemalog broja nagrada koje je dobio hotel, poput one za održivi turizam, odnosno eco-friendly sistem, socio-ekonomske dobrobiti za lokalno stanovništvo te zaštitu prirodnog naslijeđa.

Casa Cuixmala
Casa Cuixmala
Casa Cuixmala
Casa Cuixmala djelo je arhitekta Roberta Couturiera koji je u impozantnom zdanju iskoristio tradicionalni meksički i indijski dizajn koji krasi gotovo svaki privatni apartman. Boje koje prevladavaju su jarke nijanse narančaste, ružičaste i plave koje osim što dominiraju u nekim dijelovima rezidencije, čine lijepe naglaske u bijelim sobama, što odaje dojam svježine, pročišćenosti i nedvojbenog bogatstva.

Casa Cuixmala
Casa Cuixmala
Casa Cuixmala
Casa Cuixmala
Casa Cuixmala
Casa Cuixmala
Casa Cuixmala
Casa Cuixmala
M.M.
Foto: Casa Cuixmala
Objavljeno: 02.06.2017. u 12:56

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p