DIZAJN I ARHITEKTURA

Detalj bez kojeg ne možemo zamisliti jesenska poslijepodneva

Vikend projekt: DIY svijeće
svijeća
D
oba je godine kada više vremena provodimo u zatvorenim prostorima nego vani na hladnom zraku, pa su i naši zahtjevi, barem kad je riječ o onim privatnim prostorijama, jasni – toplo, ugodno i po mogućnosti mirišljavo.


Toplini i ugodi interijera doprinijet će konkretniji i deblji materijali, tepisi, jastuci i pokrivači kojima možemo do mile volje ispuniti dom, dok će se za onaj mirišljavi dio pobrinuti neizbježne mirisne svijeće. Nema te prostorije koja neće instantno biti ugodnija i profinjenija s nježnim mirisom u zraku, no kupovne mirisne svijeće znaju biti investicija prvenstveno zbog svoje kratkotrajnosti.

Volite li konkretnijim mirisnim svijećama, osim namirisati, i ukrasiti prostorije, zasigurno znate kako nakon svega nekoliko dana korištenja ove lijepe staklenke komotno možemo mijenjati za nove. Iz ovog razloga mnogi se odlučuju na pravljenje svijeća kod kuće, a nakon nekoliko odgledanih tutoriala mišljenja smo kako zaista nema jednostavnijeg projekta.

svijeće
Osim što je ekonomično i lako, možemo birati veličinu svijeće i miris te se možemo poigrati ukrasima, a kao pravi primjer pronašli smo sjajan tutorial YouTube kanala HGTV Handmade. Ono što je potrebno za pravljenje svijeća kod kuće je staklenka, malo ljepila, fitilj, sojin vosak (ili obični vosak), mirisno ulje, te po želji olovka i zlatna boja za staklo za ukrašavanje staklenke.

Vosak možete rastopiti u mikrovalnoj i nakon toga u njega dodajte miris za svijeće ili esencijalno ulje o čijem se doziranju prije trebate informirati. Zatim promiješajte i ulijte u staklenku u koju ste prije za dno zalijepili fitilj. Prije toga po želji možete ukrasiti staklenku tako što ćete zlatnom bojom i gumicom na olovci napraviti točkice.M.M.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 19.11.2016. u 12:02

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p