DIZAJN I ARHITEKTURA

Detalji za dom na koje ne trebate trošiti puno novaca

Sitnice koje doprinose totalno drugačijoj atmosferi doma

Na uređenje doma nikada se nije jednostavno odlučiti, a razlozi za to su brojni. Majstori zbog kojih se moramo pozdraviti sa svojom privatnosti, buka, ali i nerijetko velika financijska izdavanja česte su kočnice našoj kreativnosti koju bi poželjeli vidjeti unutar svoja četiri zida. Kako bi vaše uživanje u domu bilo veće, obratite pažnju na detalje koji vas neće ostaviti praznih džepova!

Prilikom uređenja doma postoje brojna ograničenja kojih smo primorani se pridržavati. Mali stambeni prostor iziskuje svoje zakonitosti prilikom renoviranja kojih se trebamo pridržavati, kao i budžet koji možemo potrošiti na samo uređenje. Iako želimo dom u kojem ćemo se osjećati ugodno i kroz čije uređenje možemo prezentirati svoju osobnost, to ne znači da ne možemo na nekim mjestima uštedjeti. Definitivno više novaca treba uložiti u kvalitetan komad namještaja jer tu stavku ne planiramo mijenjati tako često, dok primjerice za brojne detalje koji su zapravo zaslužni za samu atmosferu doma ne moramo previše izdvajati, već je potrebno imati samo malo mašte!

Predmeti na kojima možete uštedjeti koju kunu više su tepisi. Iako često tepihe stavljamo u svaku prostoriju doma, to nije nužno pravilo, pa možete kupiti jedan tepih koji će podići prostoriju u kojoj se nalazi te joj pružiti poseban štih. Također birajte tepihe koji će biti izdržljiviji pa neka vaš izbor bude onaj od vune kako ga ne bi morali prečesto mijenjati. Također prostor ćete najprije osvježiti kvalitetnim odabirom jastučića koji će zastarjelom kauču osvijetliti 'obraz'. Uvijek možete uz jastučiće kupiti nekoliko različitih jastučnica te povremeno svom prostoru priuštiti potpuno novi izgled. Iako mali stolići mogu biti vrijedni ulaganja, danas možete pronaći i one jeftinije varijante koje neće opteretiti budžet, a uvijek ih možete ukrasiti ovisno o raspoloženju ili atmosferi kojoj težite. Pokoja nova fotka s putovanja ili biljka u nekoj zanimljivoj vazi mogu pronaći svoje mjesto na malom stoliću te tako promijeniti kompletni dojam prostorije.

Foto: Instagram
Objavljeno: 14.01.2019. u 14:50

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p