DIZAJN I ARHITEKTURA

Doznajte kako će izgledati Ikea muzej

Posveta 70 godina skandinavskog dizajna

ikea 
Sedam je desetljeća prošlo otkad je Ingvar Kamprad osnovao Ikeu 1943. Najpoznatiji se švedski brend od tada uvukao u domove diljem svijeta, osiguravajući nebrojene obitelji cjenovno prihvatljivim minimalističkim namještajem.

Danas je ovaj multimilijunski brend jedan od najvećih svjetskih koncerna, inovator, ali i ikona pop kulture, stoga ne čudi kako će svijet dobiti i Ikea muzej. 30. lipnja se, naime, u Älmhultu u Švedskoj otvara upravo spomenuto, i to na mjestu prve prodavaonice iz 1958. Ovdje će se moći kroz tri sekcije pogledati sve što Ikea predstavlja, uključujući mnogobrojne relikte poput Klippan sofe ili police za knjige Billy, najprodavanijih komada u povijesti kompanije.
 
ikea 
U sklopu muzeja će biti organizirane i povremene izložbe te raznovrsne instalacije, a cijeli se ovaj projekt oformio s ciljem pretvaranja Älmhulta u poželjnu turističku destinaciju. Hoće li turiste Ikea muzej doista natjerati da posjete maleni švedski gradić, pitanje je, no u riznicu najpoznatije skandinavske trgovine namještaja zavirite barem putem ovih nekoliko vizuala.
 
Više detalja doznajte na službenoj stranici.   
 
ikea
 
ikea 
ikea 
ikea 
ikea 
ikea 
ikea 
M.M
Foto: Ikea
Objavljeno: 11.06.2016. u 00:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p