DIZAJN I ARHITEKTURA

Egzotična kuća za bijeg od stvarnosti

Zanimljiva rezidencija usred tropske šume

 
Četvrtak je dan kada bez ikakve zadrške maštamo o veličanstvenim primjercima arhitekture, najčešće s besramnom primjesom luksuza. Primjerci su to za koje znamo da su rezervirani za mali postotak ljudi, no to nas ne sprečava da im se divimo i pohranjujemo na liste želja, one označene karticom megalomanske

Jedan takav stambeni raj skriva se u hladovini Atlantske šume, u Guaruja Cityju na obali São Pauloa. Prekrasnu AMB House potpisuje dizajnerski studio Jacobsen Arquitetura, a zanimljiva stavka jest da je izgrađena na nešto strmijoj padini i samo je jedan od ukupno tri kata vidljiv na ulaznoj, ujedno i prvoj razini. Raspored prostorija je izvrnut i pomalo nekonvencionalan, pa su tako spavaće sobe na prvoj razini, dok su one dnevne, za druženje, na katovima ispod.
 
 
 
Prvo što ćete uočiti pri ulasku u egzotičnu rezidenciju, odnosno njen mezanin, jest pogled na dnevnu sobu okruženu velikim prozorima iz koje pak puca pogled na bazen i bogatu tropsku šumu. Na srednjem se katu nalaze sobe za druženje, poput dnevne sobe i blagovaonice, kojima se pridružuju vanjska kuhinja, terasa i infinity bazen. Intimniji dio kuće smješten je u prizemlju, gdje se nalazi pet apartmana. Svakom dijelu kuće privatnost osigurava bujna, netaknuta priroda koja je okružuje, a veliki stakleni paneli s njom omogućavaju i svojevrsni suživot te vizualni kontakt. Da priroda nije odvojena staklom, dokazuju i dva stabla bambusa koja rastu usred dnevne sobe, dok je drvo materijal koji prevladava.
 
 
Skriveni raj o kojem možemo samo maštati 
Skriveni raj o kojem možemo samo maštati 
Skriveni raj o kojem možemo samo maštati 
M.M.
Foto: jacobsenarquitetura.com
Objavljeno: 17.12.2015. u 15:55

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p