DIZAJN I ARHITEKTURA

Eklektična kolekcija proizvoda koju ćete obožavati

Dizajnholik predstavio novitete u službi jedinstvenog dizajna

dizajnholik 
Želite li svoj dom osvježiti kojim jedinstvenim dizajnerskim komadom, sjajne vijesti stižu iz zagrebačkog Dizajnholika. Kao i svake godine, tvrtka Dizajnholik trudi se na hrvatsko tržište plasirati proizvode novih i još neotkrivenih tvrtki. Ovoga puta novost u Dizajnholiku je danska tvrtka GUBI, u svijetu poznata kao tvrtka koja je ponovno oživjela neke od legendarnih klasika dizajna. GUBI nam donosi prepoznatljivu eklektičnu i internacionalnu kolekciju proizvoda koji brišu granicu prošlosti i budućnosti, a djela su arhitekata i dizajnera diljem svijeta.

U potrazi za ikonama dizajna tako su ponovno oživljeni klasici poput Bestlite lampe Roberta Dudleya Besta, koja je krasila stol Winstona Churchilla. Bestlite se nalazi u stalnoj zbirci muzeja Viktorije i Alberta, Design Museumu u Londonu te mnogim drugim muzejima širom svijeta. Zbog svih arhitekata, dizajnera i poklonika dizajna koji su se kroz osamdesetgodišnju povijest zaljubili u ovu lampu, možemo reći da ona danas uživa status globalne kultne ikone.
 
 
Još jedna ikonička lampa je Kobra koju je 1950. dizajnirala Greta Grossman. Te iste godine dobila je nagradu za dizajn i postala je dijelom zbirke njujorške MoMA-e. Ime je dobila zahvaljujući svom specifičnom obliku koji podsjeća na vrat kobre. Greta je bila vrlo utjecajna dizajnerica modernizma, a poseban utjecaj imala je na estetiku kalifornijskog mid-mod (mid century modern) stila. Danas je njen dizajn od iznimne kolekcionarske vrijednosti, a originalni predmeti postižu ogromne sume na aukcijama širom svijeta.

1950. Jacques Adnet je ostvario suradnju s francuskom modnom kućom Hermes za koju je razvio kolekciju namještaja i kućnog asesoara od kože. U toj kolekciji nastalo je i ogledalo Adnet. Osim izvanredne kože i detalja od mesinga, ogledalo je jedinstveno i po tome što je kožnati remen u direktnoj proporciji s veličinom ogledala. Zahvaljujući tvrtci GUBI i danas možemo ovim jedinstvenim ogledalom uljepšati svoj životni prostor.
 
Jedni od dizajnera današnjice koji surađuju s tvrtkom GUBI jesu nagrađivani GamFratesi, dvojac koji stoji iza izvrsnih stolaca Beetle i Masculo.
 
dizajnholik 
Svi proizvodi tvrtke GUBI striktno slijede postulate najboljeg skandinavskog dizajna (jednostavnost, funkcionalnost, vrhunska izrada), no ono što je tvrtku učinilo prepoznatljivom u svjetskim razmjerima je emocija, priča i koncept koji stoji iza svakog proizvoda.

Proizvode možete pronaći u dućanu Dizajnholik, Ilica 11 (u dvorištu) i u web-shop-u www.dizajnholik.hr, a sve novosti koje nam donosi tvrtka GUBI možete pratiti na službenoj stranici.
 
dizajnholik  
 
dizajnholik 
Foto: PR
Objavljeno: 18.01.2016. u 14:11

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p