DIZAJN I ARHITEKTURA

Feng Shui u malom stanu? Zašto ne!

Vikend projekt: dobar protok energije uz par trikova
stan
V
jerovali ili ne u dobro poznatu kinesku filozofija uređenja interijera i eksterijera, činjenica jest da je pojam doma prostor u kojem se osjećamo ugodno i sigurno, a za to dobro osjećanje zaslužna je upravo pozitivna energija koja prostorom protječe i koju, naposljetku, promovira Feng Shui.


Vjerujemo da ste se sami nemali broj puta zatekli u nekom interijeru u kojem ste se osjećali nemirno, tjeskobno i, na kraju svega, nervozno, i vrlo je vjerojatno kako je tome uzrok krivo razmješten namještaj te generalni loš protok energije. Upravo ovdje u priču upada spomenuti Feng Shui uz pomoć kojeg lako možemo u svom životnom prostoru postići harmoniju, koliko god on malen bio.

Kvadraturom oskudni prostor definitivno nije razlog za  minimum pažnje kad je riječ o uređenju jer, ruku na srce, ako nemate 19 godina, velika je vjerojatnost da ćete u svom domu voljeti boraviti, a posljedično s time, rado ćete ga i urediti sukladno vlastitom senzibilitetu. Nekoliko će pak detalja u malom stanu napraviti veliku razliku, poticat će dobre vibracije i činiti vas opuštenima, i na njih vam ukazujemo u nastavku.

stan
Biljke
Esencijalne u svakom domu zbog zdravlja, ali i zbog osobnog rasta. Naime, o biljkama se trebamo skrbiti te uz njih postajemo odgovornija ljudska bića, u prostor unose svježinu i izgledaju lijepo. Premda biljke u spavaćoj sobi prema kineskoj filozofiji ne donose ništa dobro, ne morate ih izbjegavati u ostatku doma. Odaberite jednu veću, konkretnu biljku i smjestite je kraj naslonjača.

Zidovi
Pravi razmještaj zidova i njihov izgled mogu omogućiti energiji da protječe, no treba paziti na nekoliko sitnica. Depresivnim i mračnim vizualima i umjetninama, primjerice, nije mjesto na zidovima spavaće sobe, dok na ostalim zidovima slobodno mogu visiti veliki murali, slike koje evociraju radost ili visoke biljke.

stan
Metal
Prema Feng Shui nauci, metal u dom unosi vedrinu, jasnoću, disciplinu, mir i svježinu. U prostor ga treba unijeti maloj količini, a posebno se preporučuje ako postoji osjećaj frustracije i stresa. Koristite ga kao naglaske i u detaljima.

Strop
Strop u domu bi trebao biti bijel jer isto stvara osjećaj prostora i beskonačnosti.


M.M.
Foto: entrancemakleri,
Objavljeno: 22.07.2017. u 00:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p