DIZAJN I ARHITEKTURA

Ikea je predstavila novu kolekciju radi koje se veselimo proljeću

Odlične ideje za uređenje doma
Iako nam se čini kako je proljeće još daleko od nas zahvaljujući niskim temperaturama i pričama o snijegu koji bi uskoro trebao zamesti ove dijelove svijeta, Ikeina nova kolekcija dala nam je razlog više zašto smo još više nestrpljiviji kad pomislimo na toplo vrijeme i duge osunčane dane.

Nakon prve kolekcije s Tomom Dixonom, predstavljen je nastavak suradnje za kolekciju DELAKTIG čija je glavna inspiracija industrijski dizajn. Cilj kolekcije bio je stvoriti životni prostor koji će moći postati svojstven onome tko u njemu živi te svaki komad namještaja i dekoracije u potpunosti primijenjen stilu kojeg njegujete. Najbitnije, premisa iza svakog predmeta jest da on može biti versatilan i u potpunosti prilagodljiv potrebama vašeg doma. Novi takav predmet je bračni krevet izrađen od recikliranog aluminija čiji se elementi u potpunosti mogu izmijeniti ovisno o stilskom izričaju.


Tako nam je primjer naslona za glavu od ratana posebno zapeo za oči budući da je taj trendy materijal jedan od najtraženijih u narednoj godini. Ostatkom kolekcije dominiraju pastelne boje fotelja, navlaka i zastora, a cijeli prostor izgleda prozračno i privlačno. Minimalistički elementi poput jednostavnih stolića i svjetiljki dovoljno su upečatljiv da mogu cijelom prostoru udahnuti novi izgled, a nova kolekcija očekuje se početkom veljače. Također, predstavljena je i sjajna artisan kolekcija VÄLGÖRANDE nastala u suradnji s rumunjskim i tajlandskim umjetnicima i dizajnerima. Divni komadi čiji privlačnost leži u nesavršenom obliku i primamljivim hladnim tonovima plave i sive čine osebujnu kolekciju suvremenog dizajna koji je uspješno usklađen s tradicionalnom izradom i izgledom.

Foto: IKEA
Objavljeno: 18.01.2019. u 23:21

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p