DIZAJN I ARHITEKTURA

Ikea najavila najveći outlet kompleks u Hrvatskoj

Počinje izgradnja Designer Outlet Croatia

ikea designer outlet 
Da je Ikea više nego zadovoljna svojim poslovanjem u Hrvatskoj dokazuje velika najavljena investicija koja će kroz sljedećih sedam godina niknuti na lokaciji uz robnu kuću u Zagrebu. 

Kompanija IKEA Centres, koja posluje u sastavu globalne IKEA grupe, predstavila je projekt Designer Outlet Croatia, najveći outlet kompleks u Hrvatskoj, koji će se u prvoj fazi prostirati na 15 tisuća četvornih metara u 90 lokala prosječne površine 170 kvadrata, a u kasnijoj fazi proširit će se na oko 150 trgovina na 25 tisuća kvadrata. Početni će projekt Designer Outlet Croatia tako dobiti nastavak u obliku hipermarketa, maloprodajnog objekta, benzinske stanice i dvaju lanaca brze hrane, a cijeli je inovativni koncept predstavljen kao velika trgovačko-turistička atrakcija. Ideja je ovo predstavljena još 2010. godine, no tek se sada pokazala mogućom za realizaciju.

Prva faza izgradnje trebala bi biti gotova 2018. godine kada će Designer Outlet Croatia predstaviti međunarodne brendove snižene i do 70 posto, no zanimljiv moment bit će i arhitektura inspirirana tradicionalnim kućama Slavonije, Dalmacije, Istre i Kvarnera te sjeverozapadne Hrvatske.

ikea 
Foto: Designer Outlet Croatia
Objavljeno: 31.05.2016. u 10:00
Tagovi: Ikea

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p