DIZAJN I ARHITEKTURA

Ikea službeno predstavlja multifunkcionalni bicikl

Upoznajte svoj novi predmet žudnje
Ikea
N
aši su gradovi danas sve napučeniji, onečišćenje uzrokovano ispušnim plinovima je sve alarmantnije, a stres baziran na konstantnoj gužvi na cestama je primjetan. Kako bi doskočili ovoj problematici karakterističnoj za urbane sredine, dizajneri iz Ikee su osmislili jedino logično rješenje - multifunkcionalni bicikl.


S obzirom na to da se sve više i više stanovnika gradova opredjeljuje za bicikl kao sredstvo prijevoza od točke A do točke B, a posebice na posao u toplijim mjesecima, nije trebalo dugo čekati da Ikea proširi svoju ponudu i na praktična prijevozna sredstva. Namijenjen gradskoj vožnji, prvi će Ikein bicikl imena Sladda biti unisex i svojim će dizajnom i funkcionalnošću biti prilagođen svakodnevnom gradskom transportu.

Ikea uskoro predstavlja multifunkcionalni bicikl
Ono što karakterizira Ikein bicikl jest jednostavnost dizajna i lagano održavanje, no u revijalnom tonu filozofije najpoznatijeg švedskog proizvođača namještaja, bicikl će biti i multifunkcionalan. Na njega će se moći priključiti različiti dodaci, poput prednjih i stražnjih kolica te torbi koje se mogu pretvoriti u ruksak. Bicikl je načinjen od laganog aluminijskog okvira, ima dvije brzine, a 25-godišnja garancija jamči da je okvir bicikla otporan na hrđu i jača oštećenja.

ikea
Kad je riječ o ekološkoj održivosti i funkcionalnosti, na Ikeu se uvijek može računati, stoga valja pozdraviti ovaj novi pothvat i nadati se kako će Sladda stići i u hrvatsku Ikeu. U američke trgovine bicikl stiže u veljači 2017., a prodavat će se po cijeni od 399 dolara.M.M.
Foto: Ikea
Objavljeno: 24.01.2017. u 11:18
Tagovi: Ikea, dizajn, bicikl

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p