DIZAJN I ARHITEKTURA

Impresivan održivi vrt s potpisom Ikee

Sjajan projekt koji nagovještava budućnost
ikea
Već se neko vrijeme naveliko priča o unutarnjim vrtovima prilagođenima modernom načinu života u urbanim sredinama. Ideja je to oko koje se posebno angažirala Ikea, a svojim posljednjim projektom poznati je brend otišao razinu iznad i dodatno nas impresionirao.

Ikea je, naime, predstavila Growroom, unutarnju vrtnu strukturu koju je osmislio i dizajnirao brendov dizajnerski studio Space10. Paviljon je svojevrsni uvid u budućnost i predstavlja vrt dostatan za opskrbljivanje manjih zajednica ljudi. Ideja koja se promovira ovim sjajnim projektom kojeg su osmislili dizajneri Sine Lindholm i Mads-Ulrik Husum jest da se hrana uzgaja lokalno te da se 'priroda vrati u gradove'. Inovativan, no istovremeno prepoznatljivo jednostavan i user friendly dizajn omogućuje da Growroom može podignuti baš svatko i time može pridonijeti boljitku naše planete, istovremeno uzgajajući vlastitu hranu.

Drveni paviljon koji promovira urbano vrtlarenje dizajniran je tako da osigurava optimalnu količinu svjetlosti i protoka vode koji potiču zdravi rast biljaka, a sve su upute za izgradnju dostupne online, dok projekt možete dodatno proučiti ovdje.

ikea
ikea
ikea
ikea
ikea
M.M.
Foto: Ikea
Objavljeno: 21.02.2017. u 10:41
Tagovi: Ikea

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p