DIZAJN I ARHITEKTURA

Inovativan zagrebački ured inspiriran superjunacima

Novi projekt agencije Brigada

brigada 
Jedna od najuspješnijih hrvatskih softverskih tvrtki Infinum, koja svoje usluge uglavnom izvozi na strana tržišta, kontinuirano raste. Dok se njihovi zaposlenici bave digitalnim prostorima, onaj fizički u kojem svakodnevno rade postao je u jednom trenutku premalen. U pomoć su pozvali domaću agenciju Brigada koja iza sebe ima nekoliko nagrađivanih uredskih prostora.

Novi ured smjestili su samo nekoliko etaža iznad postojećeg, na vrhu najnovijeg zagrebačkog nebodera u Strojarskoj ulici. ''Ova lokacija ponad grada, kao i uspjeh tvrtke, podsjetili su nas na superjunake'', kažu u Brigadi, i ta je ideja nenametljivo prisutna u korištenim materijalima, detaljima i u cjelokupnom pristupu dizajnu.
 
brigada 
Na tragu sličnih tvrtki, zbog njihovih potreba, i novi je Infinumov ured otvorenog tipa s izdvojenim manjim zonama za sastanke, skupni rad, odmor i druženje. ''Takav prostor potiče radnu dinamiku i opuštenu atmosferu'', tvrde u Brigadi. Kako je većina uredskog prostora koncipirana kao open space, ukazala se potreba za kreiranjem intimnijih prostorija u kojima se mogu u miru i bez ometanja ostatka ureda, voditi duži poslovni razgovori ili pak razgovori privatnog karaktera.

Stoga su u zonama koje često ostaju neiskorištene, tj. hodnici i kutni dijelovi, stvorene dvije govornice koje pružaju mirnije okruženje.Jednostavno projektirane radne zone neutralnih boja isprepliću se s ostalim zonama različitih funkcija, s izraženijim bojama i unikatnog dizajna. Uz ponešto suptilnoga humora, poput naziva prostorija, ili neočekivanih detalja kao što su satelitske antene, ured postaje ugodnije mjesto. Najreprezentativnije sobe za sastanke i konferencijske dvorane asociraju na moći superjunaka poput X-ray sobe inspirirane rendgenskim zrakama, kao i nevidljive sobe koja se skrila iza miror refleksija u prostor.
 
brigada 
brigada
Infinumovi zaposlenici se u najvećem broju okupljanju u Chill zoni. Prilagodljiva različitim prilikama, ona je središnje mjesto okupljanja. Na tribinama mogu odmoriti ili kao iz gledališta promatrati predavanja i seminare. Modularni stolovi i kuhinja sa šankom u jednom dijelu dana služe za objedovanje, a u drugom, malim razmještajem, postaju mjesto za druženja, zabave i veća okupljanja.

Prevladavaju crvena i antracit boja preuzete iz vizualnog identiteta tvrtke, jednako kao i oblik logotipa izrađen u velikoj svijetlećoj varijanti. Konkretan i snažan a opet ugodan prostorni osjećaj smo postigli jednostavnim oblikovanjem elemenata, bojama, metalnim profilima, svijetlim i tamnim drvetom.

Važan element prostora je i unikatno dizajnirana rasvjeta čiji dio su i diskretno inkorporirana LED svjetleća tijela u elementima namještaja. Ona doprinose željenom osjećaju brzine, suvremene tehnologije i super moći Infinumovih programera.
 
brigada 
Kreativni direktor na projektu bio je Damjan Geber, voditeljica projekta arhitekture bila je Ena Tadej, a voditeljica cijeloga projekta Ivana Validžić. Vlatka Leskovar bila je voditeljica dizajna namještaja, Mia Štajer voditeljica produkcije, a na projektu su još radili arhitektica Petra Kolarec te dizajneri namještaja Ana Herceg, Casey Harmon i Marko Vukojičić.
 
brigada  
brigada  brigada brigada brigada brigada
 
Foto: Domagoj Blažević
Objavljeno: 13.07.2016. u 11:23

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p