DIZAJN I ARHITEKTURA

Inovativni hrvatski brend koji se savršeno uklapa u svaki dom

Tiha patnja: Modulos

modulos 
Poput većine mladih u Hrvatskoj, Matej Grozdanović je podstanar. U potrazi za dobrim i kvalitetnim stolom za laptop i gadgete, koji bi istovremeno imao rješenje za silne kablove koji dolaze uz uređaje, ali i ograničen mogućnošću selidbe i popratnog prilagođavanja spomenutog stola novom domu, došao je na ideju Modulosa.

Kako na tržištu, čudnovato, nije postojao proizvod kojeg je Matej zamislio, a to je stol čija je radna površina modularna, odnosno sastavljena od međusobno izmjenjivih kvadratnih ploča koje dopuštaju da se mijenja širina, dubina i oblik površine, mladi je kreativac odlučio stvar uzeti u svoje ruke.
 
Bacivši se na istraživanje svih mogućnosti koje bi ovakav stol mogao imati, Matej je zamislio i posebne elemente poput rupe za kablove, docka za iPhone ili iPad, utora za olovke te USB huba. Elementi su tada dobili naziv moduli, čime je službeno zaživio i Modulos.
  modulos
 
modulos  
S obzirom na to da su Matejev pradjed, djed i otac bili i jesu stolari, a on je sam odrastao uz radionicu, odluka da će se Modulos proizvoditi od drveta bila je logična. Sa svojih 30 godina stručnog iskustva, Matejev otac Dražen koji stoji iza proizvodnje u Modulosu provjerava svaki stol kako bi se uvjerio u vrhunsku kvalitetu materijala i izrade. Osim što je praktičan, Modulos stol je i ekološki prihvatljiv jer staje na kraj rasipnoj praksi za koju smo svi više ili manje krivi. Uz to, ovaj moderni stol zadovoljava apsolutno sve zahtjeve današnjice, no hrvatsko drvo koje se koristi za izradu je zaslužno za toplinu i kvalitetu kojom bez imalo dvojbe odiše.
 
Modulos stol može se prilagoditi baš svim prohtjevima, pa ga se tako može učiniti radnim stolom, onim kuhinjskim, visokim, kao i stolom u dnevnom boravku. Osim što se može kombinirati svaki modul stola, prostoriji i funkciji se mogu prilagoditi i noge, a u budućnosti će se moći kombinirati i vrsta drveta, kao i broj te tip modula koji naš interijer zahtijeva.
 
modulos
 
''Iskreno, baš smo jako jako ugodno iznenađeni. Naravno da smo se nadali pozitivnim reakcijama, ali definitivno nismo mogli ni sanjati ovakvu lavinu pozitivnih komentara i želja koji su nam upućeni tijekom zadnjih nekoliko dana. Website koji smo lansirali praktički paralelno s početkom Tjedna Dizajna je posjećen iznad svih naših najluđih očekivanja, ljudi nam se javljaju mailom kako bi se raspitali oko kupnje ili samo kako bi pohvalili ideju... Uživo je isto jako lijepo kad možemo čuti feedback od ljudi, pogotovo kad je feedback ovako dobar'', o prvim reakcijama javnosti nam je rekao Matej.
 
Modulos je trenutno moguće uživo pogledati na Tjednu dizajna Zagreb, dok će u skorijoj budućnosti to možda biti moguće u nekom od zagrebačkih showrooma. Do tada, željno iščekujemo cijene, ali i nove informacije te projekte inovativnog tima pod Matejevim vodstvom.
  
 
M.M.
Foto: PR
Objavljeno: 05.05.2016. u 14:57
Tagovi: produkt dizajn

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p