DIZAJN I ARHITEKTURA

Izuzetno cool dizajn voćarne u Barceloni

Minimalizam koji u fokus stavlja sve boje voća

casa nostra
Kako zamišljate voćarnu? Pretpostavljamo da vam je ovo pitanje u prvi mah evociralo sliku tržnice, poredanih štandova, gužve i bakica koje važu mjerice rajčice. Ipak, dokaz da i voćarne mogu parirati svojim uređenjem stigao je u obliku Casa Nostra trgovine voćem smještene u Barceloni.

Premda ne možemo reći kako i poneka domaća trgovina ne pokazuje kako promišljeni dizajn interijera može napraviti razliku i diferencirati proizvod na tržištu, Casa Nostra nas je kupila na prvi pogled. Crno-bijeli prostor u minimalističkom duhu osmislio je Miriam Barrio Studio koji je ovakav pročišćen stil odabrao upravo kako bi voće u svim njegovim bojama bilo u fokusu prostora.

Ovom minimalnom, no upečatljivom, oštrom te urbanom uređenju pridonosi i sam brending Casa Nostre - elegantna tipografija na zidovima, promotivnim materijalima i torbama za shopping. Trgovina je pak podijeljena u dvije zone, onu predviđenu za svježe proizvode te onu u kojoj se nalazi zapakirana hrana, a sav je namještaj izrađen po mjeri, baš kao i rasvjetna tijela.

casa nostra
casa nostra
casa nostra
casa nostra
casa nostra
casa nostra
casa nostra
casa nostra
casa nostra
casa nostra
M.M.
Foto: miriambarrio.com

Objavljeno: 24.07.2017. u 15:57

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p