DIZAJN I ARHITEKTURA

Jedinstvene staklene kuće za odmor skrivene u švedskim šumama

Koncept '72 Hour Cabin' kućica za odmor izgleda nevjerojatno
Ako ste poželjeli pobjeći od gradske vreve i opustiti se u potpunom smislu riječi, pronašli smo zanimljivo mjesto za odmor koje svojom pozicijom i izgledom izgleda jedinstveno, u najmanju ruku. Projekt naziva „72 Hour Cabin“ upravo je to, nimalo tipična koliba usred švedske divljine koja je stvorena za apsolutno opuštanje.

Jedinstvena staklena kućica na otoku Henriksholmu u privatnom vlasništvu ugrabit će pažnju baš svakog promatrača i posjetitelja. Trend ostakljenih stijena nije ništa novu u arhitekturi i dizajnu interijera, no ovaj maleni, a upečatljivi prostor stvoren je s ključnom premisom sjedinjenja s prirodom i bijega od 'umjetnog' svijeta. Zapravo se radi o pet malenih kućica smještenih na jugu Dalslanda koje omogućuju svakom posjetitelju najviši stupanj privatnosti i mira, ali i čisti „zen“. Bočni zidovi kao i krov izrađeni su od stakla dok je ostatak površine prostora načinjen od drva, a u samom interijeru smješten je tek bračni krevet s nekoliko jednostavnih detalja. Staklene kućice je moguće iznajmiti, kako i ime nalaže, na tri dana odnosno noćenja, a unutar paketa nalazi se uključeno jelo, čamac za izlazak na jezero i pribor za pecanje.


Naime, smještaj je jednostavan, u izmamljenim kućicama možete odmarati s pogledom na zvjezdano nebo i čarobnu prirodu, a ostatak ponude primarno je vezan u aktivnosti poput jahanja konja, planinarenja, posjeta parkovima prirode. Za istinske obožavatelje divljine dostupne su i edukacije primarnog preživljavanja u šumi te ćete naučiti kako prepoznati tragove životinja, zapaliti vatru i vježbati streličarstvo. Ipak, ono što je najatraktivnije je zasigurno spavanje gotovo ogoljeni usred beskrajne šume, bez umjetnih svjetala i bučnih zvukova grada, gledajući zvijezde i osluškujući zvukove prirode. Sjajan bijeg i istinski odmor za sve one kojima je potreban odmor od pametnih telefona i društvenih mreža.
Foto: 72 Hour Cabin, Instagram, Youtube
Objavljeno: 11.01.2019. u 12:38

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p