DIZAJN I ARHITEKTURA

Jesenski trendovi koje možete iskoristiti u uređenju vlastitog doma

Male preinake za stvaranje ugodnog i toplog interijera
jesen
T
eška srca moramo priznati da je ljeto završilo, a s njime i produženi vikendi te večeri na otvorenom. No, promjena sezona postaje lakša čim se sjetimo benefita nadolazećih ugodnih večeri provedenih u toplini doma, poput filmskih maratona ispod dekice bez grižnje savjesti, uz tople napitke i slatke zalogaje.


Dobra vijest je kako atmosferu kao iz filmova u vlastitom domu možemo postići bez velikih financijskih izdataka, uz samo nekoliko preinaka. Dok ljeti prirodno posežemo za lepršavim materijalima i svijetlim tonovima, jesen dolazi ruku pod ruku sa zagasitim nijansama i težim tkaninama. Stvaranje udobnog i ugodnog interijera je prioritet, a glavni su nam saveznici u tome svijeće, pokrivači zanimljivih uzoraka, čupavi tepisi...

Prelazak iz sezone u sezonu svakako olakšavaju i trendovi u uređenju interijera iz čije gomile možemo izvući ono što nam odgovara i uklapa se u našu estetiku. Ove sezone tako inspiraciju povlačimo iz interijera američkih farmi, biramo između neutralnih nijansi, unosimo metal u prostorije, koristimo se bojama koje je za jesen predložio Pantone... Želite li prilagoditi stan ili kuću nadolazećem hladnom periodu, donosimo vam upravo nekoliko jesenskih trendova koje možete iskoristiti već ovih dana.

tepih
Slojevitost

Jedna od najvećih blagodati hladnije sezone svakako je miksanje materijala i tekstura, a ove jeseni to možemo postići slaganjem tepiha na tepih. Pritom treba paziti da su tepisi usklađeni nijansama, odnosno da onaj neutralniji i dimenzijama veći predstavlja podlogu, a manji tepih upečatljivog dezena stavljamo na vrh.

Metal
Voljeli smo ga prošlih mjeseci, a glamur i luksuz u interijeru ćemoi  ove sezone postići metalik sjajem. Bakar, zlato i srebro koristite u obliku detalja, statement svjetiljki, elemenata na namještaju...

baršun
Baršun

Baš kao na području modnih trendova, baršun se vratio i u interijere. Dramatičnijeg materijala od ovog zasigurno nema, stoga si slobodno dajte oduška ove jeseni i dodajte ga u dnevnu sobu u obliku sofe, jastuka ili taburea. Opustiti se možete i kad je riječ o bojama, jer osim klasičnih tamnih, aktualne su i boja lososa, narančasta...

Boje
Svi ljubitelji prirodnih nijansi dolaze na svoje kada nastupi jesen. Jarke boje koje smo obožavali ljetos i ove sezone mijenjamo za one neutralnije, s posebnim naglaskom na sive i bež tonove. No, preferirate li ipak jače nijanse, probajte u interijer uklopiti boju mente, patlidžana, bordo, nježno ružičastu ili pak smaragdno zelenu, a za fanove mračnog glamura tu je efektna mat crna boja.

'Americana'
Drvo, prirodni elementi, životinjski motivi i biljke sjajan su način za postizanje rustiklanog izgleda. Boemske ćete prostorije kreirati upravo zahvaljujući detaljima koji inspiraciju crpe iz staromodnih američkih farmi.

jesen
jesen
M.M.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 30.09.2016. u 17:12

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p