DIZAJN I ARHITEKTURA

Jeste li dom već pripremili za jesen?

Vikend projekt: par preinaka ususret novoj sezoni
interijer
K
oliko god se opirali pomisli na definitivni kraj ljeta, valja priznati kako je zrak dobrano zamirisao na jesen. Ekvivalentno promjeni kolorita u prirodi i padu temeperatura, neke će se preinake uvući i u životne prostore. U slučaju da svoj životni prostor niste još prilagodili novoj sezoni, vikend bi mogao biti pravo vrijeme za ovaj projekt.


Osim što je ususret jeseni dobro obaviti i neke dosadnije zadatke, poput provjere krova, kamina, prozora, cijevi, unošenja biljaka u zatvoreni prostor, sadnje lukovica, natkrivanje bazena ili pak pospremanje ljetnih garnitura, većina se voli posebno pozabaviti interijerom. Svima nam s jeseni prirodno stiže i potreba za utopljavanjem, stoga se ponovno hvatamo tamnijih boja i konkretnijih materijala te dopuštamo Hyggeu da u svoj svojoj udobnosti uđe u interijer.

Igrajte se teksturama

Miks materijala i tekstura u obliku toplijih pokrivača, baršunastih ukrasnih jastuka i tepiha koje ćete unijeti te se eventualno poigrati slojevitošću definitivno će doprinijeti ugodnoj atmosferi i udobnosti kojima ćete se veseliti vraćati svakog dana. Na kauč stavite spomenute baršunaste jastuke u raznim bojama koji će izgledati vrlo sofisticirano, stolice prekrijte mekim pokrivačima ili čupavim tepihom od umjetnog krzna, a na krevet dodajte pleteni prekrivač.

Pobrinite se za kamin

U slučaju da posjedujete kamin, vrijeme je da ga osposobite, ali i dekorirate. Poslažite svijeće većih dimenzija, vaze s cvijećem, ukrasne grane ili slike te kamin učinite idealnim mjestom okupljanja u narednim mjesecima.

Riješite se viška stvari

Stavka koja bi bila prikladna svakog godišnjeg doba jednako je aktualna i na jesen. Kako bi svi ti pokrivači i dodatni slojevi koje nakon ogoljenog ljeta ponovno unosite u prostor mogli "disati" i obavljati svoju funkciju, bitno je prostor pročistiti, višak stvari spremiti i maknuti iz vidokruga. Osim što je osjećaj lakoće zagarantiran, ovo je stavka koja se u danskoj filozofiji Hygge podrazumijeva, stoga joj vrijedi posvetiti pažnju.


Kreirajte spa kutak

Stiže vrijeme kada ćemo više biti u zatvorenom i kod kuće, stoga je krucijalno stvoriti od svog doma utočište. Jedno takvo neka bude u kupaonici jer će nakon dugog i hladnog dana veliki užitak biti leći u toplu kadu i meditirati. Po uzoru na spa centre, u kupaonicu unesite meke tepihe, prirodne materijale, svijeće, pripremite aromatična ulja i kućne ogrtače te stvorite kutak u kojem će jedini problem biti kako izaći.

Kreirajte kutak za čitanje

Baš kao i onaj prethodni kupaonski, bit će nam potreban i kutak za čitanje. Da, jasno je kako čitati možemo bilo gdje, ali zavaliti se u meke jastuke ispod toplih pokrivača nešto je za što se vrijedi potruditi više i što će nam donijeti puno više užitka.
Foto: Instagram
Objavljeno: 30.09.2017. u 10:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p