DIZAJN I ARHITEKTURA

Kako dekorirati maleni stambeni prostor?

Uštedite prostor i unesite božićni duh u svoj dom

 
Mnogi od nas ne mogu se pohvaliti velikom rezidencijom koju će s dolaskom božićnih blagdana pretvoriti u bajku nalik filmskom setu američkog obiteljskog filma, no to nipošto ne znači da se moramo odreći lijepo dekoriranog doma.

Prostor oskudne kvadrature itekako može zasjati u pravom božićnom duhu i učiniti blagdane još veselijima. Dizajneri diljem svijeta složili su se u nekoliko točaka uređenja manjeg prostora koje vam danas donosimo kako biste sami izvukli ono najbolje od vašeg stana.
 
Kako dekorirati maleni stambeni prostor? 
Božićno drvce
Za početak, ako nemate prostora za veliku jelku, postavite onu manjih dimenzija na stol, zid ili stolicu. Ako vam je i to nedostižno, jedna od solucija je i postavljanje grana u staklene vaze ili lijepljenje dekoracija na zid.

Prozori
Ako u vašem domu postoji manjak prostora, okrenite se prozorima. Iskoristite ih maksimalno i na njih objesite lampice, vijence i ine dekoracije.
 
Kako dekorirati maleni stambeni prostor? 
Miris
Atmosferu možete jednostavno kreirati i mirisom. Najlakše je kupiti mirisne svijeće s aromom cimeta, jabuka i kolačića, no za one sklone tradiciji sjajna ideja će biti i pravljenje vlastite mirisne mješavine, poput one s brusnicama, narančom i cimetom.

Dekor
Zdravo je s vremena na vrijeme redizajnirati svoj dom, stoga za vrijeme blagdana svoje standardne jastuke, vaze, pokrivače i dekoracije zamijenite onim prigodnima. Ovo će ujedno uštedjeti prostor, a vi ćete osvježiti svoj stan i prilagoditi ga blagdanima.
 
Kako dekorirati maleni stambeni prostor?  
Kako dekorirati maleni stambeni prostor? 
Stolići
Manjka li vam prostora, iskoristite svoje malene stoliće i komode te ih ukrasite božićnim dekoracijama, svijećama ili ukrasnim tanjurima s kolačićima.

Ulazna vrata
Baš kao i prozore, i ulazna vrata možete u potpunosti iskoristiti za dodavanje božićnog duha u svoj dom.
 
Kako dekorirati maleni stambeni prostor? 
M.M.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 14.12.2015. u 16:52

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p