DIZAJN I ARHITEKTURA

Kako osvježiti dom s ograničenim budžetom?

Vikend projekt: unesite promjene u interijer
dnevni boravak 
Premda još uvijek uživamo u ljetu, nova sezona se polako približava i mi prirodno žudimo za ponekom promjenom u svom životnom prostoru. Kako bi se osjećali dobro u vlastitom domu, bitno je s vremena na vrijeme osvježiti prostorije, a dobra je stvar što to možemo činiti i bez velikih investicija. 

Mnogo je trikova i manjih projekata kojima možemo unijeti promjene, no ne i oštetiti svoj novčanik. Najbitnije je razmišljati izvan okvira i igrati se komadima i detaljima koje već posjedujete, a mi vam donosimo nekoliko ideja koje bi vas mogle inspirirati.
 
dom 
Promijenite raspored
Najjednostavniji i najjeftiniji pothvat je promjena rasporeda namještaja. Bilo da prostorije želite prilagoditi feng shui filozofiji ili maksimalno iskoristiti prostor koji vam je na raspolaganju, jednostavno premjestite namještaj i pritom razmišljajte izvan okvira. Primjerice, sliku iz spavaće sobe stavite u kuhinju, gomilu modnih časopisa iskoristite kao stolić uz krevet, perzijski tepih stavite u kupaonicu...
 
Dodajte biljke
Svakodnevno se na putu do posla mimoilazite sa starijim gospođa koje prodaju cvijeće? Sljedeći puta nemojte samo proći misleći kako ćete kupnju ostaviti za vikend, već si dopustite da nekoliko puta tjedno sa sobom ponesete svjež buket ili teglicu cvijeća. Instantno će oživjeti svaku prostoriju!
 
Slojevito s tepisima
Jedan od najvećih trendova jeseni u uređenju interijera i stavka koju će vam predložiti mnogi dizajneri jesu slojeviti tepisi. Osim što će statement tepih instantno preobraziti prostoriju, s njime možete 'ograničiti' razne zone u domu te ih učiniti udobnijima. Tepihe ćete najlakše 'miksati' odaberete li neki neutralniji i jeftiniji kao onaj prvi, tj. onaj koji služi kao podloga, te na njega postavite manji tepih u zanimljivoj boji ili eklektičnom uzorku.
 
dom 
dom 
Presložite police
Svojim policama, a time i cijelom prostoru možete jednostavno udahnuti novi život. Presložite knjige po bojama, zamijenite detalje poput mirisnih svijeća, maknute višak stvari ili nadopunite police... Opcija je bezbroj!
 
Obojite nešto
U samo jednom poslijepodnevu ili vikendu svom stanu možete podariti novi izgled pomoću kista i kantice boje. Nije besplatno, ali je jednostavno, efektno i zabavno. Samo jedan zid možete obojiti i pretvoriti ga u statement, možete obojiti dio namještaja,okvir vrata...
  
Promijenite slike na zidu
Volite li svoj 'galerijski zid', ali vam je već pomalo dosadio, zamijenite slike ili ih posložite na drugačiji način. Danas se umjetnine, razne ilustracije i printevi mogu nabaviti za vrlo mali novac stoga svoj zid možete potpuno promijeniti kad god želite.
 
dom 
dom  
 
M.M.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 03.09.2016. u 09:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p