DIZAJN I ARHITEKTURA

Kako sakriti brojne žice u domu?

Vikend projekt: održite dom urednim
interijer
Jedna stvar koja nas lako može izbaciti iz takta svaki put kad pospremamo dom jesu nebrojeni kablovi elektroničkih aparata. Koliko god se trudili svoj životni prostor održavati urednim, raznobojne žice su tu da pokvare finalni dojam i podsjete nas koliko smo bespomoćni u bitki s tehnologijom.

Tehnologija je doista ogroman dio naše svakodnevice i izbjeći je ne možemo, baš kao ni popratne kablove zbog kojih naš dom djeluje neuredno i neorganizirano. Možda si ne možemo dopustiti da impulzivno iščupamo sve kablove iz struje i bacimo ih kroz prozor, ali zato možemo ponekim pametnim rješenjem učiniti stvar podnošljivom i svoj dom lijepim.
 
Kako sakriti brojne žice u domu? 
Razni routeri, modemi i kutije elektroničkih aparata su neizbježni, a ako vam pogled na njih nije drag ili se nikako ne uklapaju na vašu stylish policu, sakriti ih možete tako što ćete ih prekriti ili zakamuflirati zanimljivim dekorom. Oko njih ili na njih možete poslagati knjige i časopise koji će pomoći da se stope s okolinom. Ovako će postati samo jedan od ukrasnih elemenata i neće zauzimati centralni prostor na površini. Ne želite li pak da vaša televizija prislonjena uza zid zauzima središnje mjesto u prostoriji, prijedlog stiže u obliku galerijskog zida. Poredajte slike oko ekrana i dodajte prostoriji pomalo umjetnički štih.
 
Kako sakriti brojne žice u domu? 
Kako sakriti brojne žice u domu?

Skrivanje nebrojenih žica je pak nešto zahtjevniji posao. Nalaze li se one uz, primjerice, TV uza zid, najlakša je opcije navlaka za kablove koju možete obojiti u boju po izboru ili ostaviti bijelom. Jednostavno se instalira i više manje je neprimjetna. Nadalje, nagomilane ćete i zapetljana kablove najlakše sakriti stavite li ih u lijepu košaru ili kutiju koje će ujedno poslužiti kao efektan detalj. Još jedna solucija jest provlačenje žica iza slika, a na mjestu ih možete držati i pomoću ljepljive trake kojom ćete ih pričvrstiti za, primjerice, noge namještaja. Također, na okupu ih možete držati i pomoću plastičnih kvačica ili malenih vješalica koje ćete pričvrstiti za namještaj ili zid. 

Kako sakriti brojne žice u domu? Kako sakriti brojne žice u domu? Kako sakriti brojne žice u domu? 
M.M.
Foto: Apartment Theraphy, Pinterest
Objavljeno: 27.08.2016. u 11:58

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p