DIZAJN I ARHITEKTURA

Kako urediti svoj radni prostor i povećati produktivnost?

Vikend projekt: feng shui trikovi za savršen radni stol
feng shui radni stol 
Nakon uzbudljivog ljeta, mnogima teško pada povratak za radni stol ili školske klupe. Bez obzira na to volite li svoj posao ili uživate ići na predavanja na fakultetu, vjerujemo kako se nakon dva ili tri tjedna potpunog uživanja i slobode teško ponovno uhvatiti ukoštac sa svim obavezama, dobrom starom jurnjavom i zadacima koji su nas dočekali u zasjedi.

Situacija je takva kakva jest i jedino što možemo u ovom slučaju jest probati si olakšati i učiniti povratak za radni stol što bezbolnijim i ugodnijim. A provodite li mnogo vremena u uredu ili kod kuće za radnim stolom, prva stvar koju ćemo vam savjetovati jest da dotjerate prostor u kojem radite. Želite li održati razinu produktivnosti i želite li se osjećati ugodno i opušteno u svom radnom prostoru, donosimo vam nekoliko savjeta koje propagira drevna vještina uređenja prostora, feng shui.
 
feng shui 
Riješite se nereda
Jedno od glavnih pravila feng shuija jest čišćenje prostora od svih nepotrebnih, nefunkcionalnih i pokvarenih stvari. Baš kao i vaš dom, čistoća vašeg radnog stola ostavlja prostor protoku dobre energije, stoga je krucijalno baciti sve smeće i sve sitnice koje vam zauzimaju prostor i blokiraju energiju. 
 
Postavite radni stol u 'komandnu' poziciju
Najbolja pozicija za radni stol u prostoriji jest ona komandna, što znači da bi stol trebao biti okrenut tako da vi imate pogled na vrata. Ova 'direktorska' pozicija omogućava pregled na sve koji ulaze u prostoriju, ali ako niste u mogućnosti reorganizirati prostoriju, preporučuje se postaviti zrcalo na stol u kojem biste mogli imati pogled na ulazna vrata. 
 
Unesite zelenilo
Stručnjaci kažu kako zelene biljke na radnom stolu reguliraju količinu stresa, no osim umirujućeg efekta, one pročišćavaju zrak dok zelena boja simbolizira nove početke i energiju te potiče kreativno razmišljanje.
 
feng shui 
feng shui 
Pametno birajte svjetlo i dekoracije
Feng shui ne sugerira minimalizam, već energetski pametno raspoređene detalje. Svoj radni stol slobodno ukrasite dekoracijama koje će vas veseliti, motivacijskim kolažima koji će poticati kreativnost ili fotografijama obitelji kako biste se osjećali povezano tijekom dana. Ako vaš radni prostor nema dovoljno prirodnog osvjetljenja, pobrinite se da nabavite svjetiljku sa žaruljom punog spektra. 
 
Promišljajte o materijalima
Prema drevnoj nauci, vatra simbolizira aktivnost i strast, stoga je dobro zapaliti nekoliko mirisnih svijeća u uredu za produktivnost i održavanje razine energije. Metalne boje i detalji privlače novac, pa će jedna metalna posuda za olovke biti dovoljna u zapadnom dijelu prostorije. Nadalje, drvo simbolizira lojalnost i promovira kreativnost, pa će sjajna opcija biti drveni stol, stolica ili komad načinjen od drveta u istočnom kutu sobe.
 
feng shui  
 
M.M.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 20.08.2016. u 00:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p