DIZAJN I ARHITEKTURA

Last minute ideje za najoriginalnije božićne poklone

Darovi s domaćim potpisom
artomat
S
edmu godinu zaredom artOmat nas spašava u tradicionalnim borbama s božićnim poklonima i manjkom vremena. Najpoznatiji sajam nekonvencionalnih umjetničkih predmeta koji se i ove godine odvija u Domu hrvatskih likovnih umjetnika bliži se svome kraju, no još uvijek imamo vremena upecati koji jedinstveni poklon domaćeg potpisa.

Od 16. do 23. prosinca na artOmatu svoje radove prezentira 70 izlagača, što je jedinstvena prilika da svi znatiželjnici i štovatelji na jednom mjestu promotre recentnu domaću umjetničku i dizajnersku produkciju i proizvode manufaktura. Ako još uvijek niste nabavili poklone za svoje najdraže, prijedlog je da danas ili sutra skoknete do zagrebačke Džamije i pronađete originalni poklon. Festival će u petak, 23. prosinca zatvoriti DJ D-Gree (Founke Nastay). ArtOmat je otvoren od 12 do 21 sat, a ulaz i sudjelovanje na svim događanjima su besplatni. Naši prijedlozi poklona s artOmata vas čekaju u nastavku.

zoo zid

Zoo Zid

36 mountains
36 Mountains
36 Mountains

U moru sjajnih izlagača, upečatljivi su svakako simpatični trofeji načinjeni od recikliranih materijala okupljeni pod brendom Zoo Zid koji će se uklopiti u svaki interijer. Za ljubitelje glazbe, tu je PDV Records x Merchandise na čijem se pultu može uloviti koja dobra ploča, dok će ljubitelji umjetnosti i dizajna obožavati grafike domaćih ilustratora koje je 36 Mountains (festival ilustracije) okupio u limitiranu kolekciju i ponudio ih na artOmatu. Luka Juras, Jelena Bando, Ena Jurov, Tifani Rubi i Tena Letica Tkalčević te Šveđani Tomas Nilsson i Olle Halvars ilustratori su čije grafike možete pronaći još dva dana na artOmatu.


kriva crta

Kriva Crta

Krakle

Krakle

Le Band

LeBand

terra
Terra

Da ljubitelji keramike imaju izbora dokaz su brendovi Kriva Crta sa svojim simpatičnim šalicama, ručno rađeno posuđe brenda Krakle, kao i divote s već dobro poznatim potpisom Marinski Heartmades i LeBand Ceramics. Nadalje, tu je i Terra sa svojim glinenim posuđem u kojem se spaja tradicionalno i suvremeno.

light job

Light Job

Naš favorit je i genijalni domaći brend svjetiljki Light Job koji će svojim inovativnim rješenjima podignuti svaku prostoriju. Iza atraktivnih rasvjetnih tijela kriju se dizajneri Damian Nenadić i Marko Požun. Tražite li pak unikatne čestitke, prijedlog stiže u obliku osobne fraze - dizajnerske kartice koje omogućavaju da otrcanu frazu pretvorimo u osobnu poruku.

osobna fraza

osobna fraza


M.M.
Foto: Facebook
Objavljeno: 22.12.2016. u 11:43

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p