DIZAJN I ARHITEKTURA

Last minute ideje za uređenje doma povodom blagdana

Vikend projekt: jednostavne ideje za unošenje blagdanskog duha

božić
T
reća adventska nedjelja se dokotrljala (točnije, nabacila je šprint), a onaj članak o divnom DIY vijencu još uvijek čeka negdje u
bookmarksima. A baš ove godine smo sami sebi obećali da ćemo početi na vrijeme i barem jednom u životu Božić dočekati u punoj spremi, s domom koji miriše na blagdane puno prije Badnjaka. Kada nam kolega sasvim slučajno dobaci informaciju s kojom, čini se, baš svi barataju – a to je da je sljedećeg tjedna Božić, dobijemo instantni lagani napadaj panike i s izrazom očaja na blijedom licu upitamo se tko je to plaćen da nam krade vrijeme jer bi trebao dobiti povišicu.

Još jedan deja vu i još jedni blagdani obavljeni u zadnji tren. Zvuči li vam ovaj scenarij poznatim, pretpostavljamo da trenutno multitaskate i uz jutarnju kavu i listanje novina istovremeno tragate za nekom last minute (i najjednostavnijom ikad) idejom za adventski vijenac, božićnu jelku ili centralni aranžman za stol. Loša vijest je da čarobni štapić ne postoji, no dobra vijest je da internet obiluje savjetima za prokrastinatore, lijene ili pak one konstantno užurbane te nudi pregršt ideja pomoću kojih se u svega nekoliko minuta u dom unosi duh blagdana.

U pitanju je, jasno, dekoracija, i to ne ona po koju ćete se nužno morati uputiti u obližnju trgovinu i ostaviti iznos ravan BDP-u Malavija. Sve ove ideje su prilagođene urbanom stilu života, funkcionalne su, jednostavne i daleko od standardnog božićnog kiča. Primjerice, imate li kod kuće prazne staklenke raznih veličina, napunite ih vodom, ubacite u njih grančicu bora i namjestite tanku svijeću. Bit će to lijepa dekoracija za vaš stolić u dnevnom boravku. U veću pak staklenku, odnosno jednostavnu, širu vazu možete smjestiti grane bora i okititi ih sa svega nekoliko minimalističkih ukrasa te postaviti na stol za objed ili na policu s knjigama. Grančice bora možete zakačiti i za lampice te sve skupa objesiti iznad stola u kuhinji ili po želji, a svjetlucajuće lampice možete objesiti i na stajaća ogledala u kući. Ako vam nije do velikog bora oko kojeg ćete imati mnogo posla, nabavite maleni i postavite ga u pletenu košaru na povišeno mjesto.

Last minute ideje za uređenje doma povodom blagdana

Last minute ideje za uređenje doma povodom blagdana
Last minute ideje za uređenje doma povodom blagdana
božić
božić
božić
božić
božić

M.M.
Foto: Apartment Therapy, Pinterest
Objavljeno: 17.12.2016. u 00:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p