PUTOVANJA

Luksuzni boutique hotel s najljepšim pogledom na svijetu

Le Sirenuse, hotel u talijanskom gradiću Positano, ispunjenje je snova

Le Sirenuse

talijanskoj pokrajini Campania smjestilo se pitoreskno mjestašce imena Positano, udaljeno 50-ak kilometara od Napulja, načrčkano strmim redovima šarenih kuća s fenomenalnim pogledom na otvoreno more. Upravo je u magičnom Positanu jedan od najljepših luksuznih hotela u Italiji, a čiji interijer izgleda poput neke neispričane priče iz davnih vremena. 

"Positano vam se uvuče duboko pod kožu. Sanjivo je to mjestašce koje vam se čini potpuno nerealnim dok tamo boravite, no čim odete ono postaje itekako stvarnim", napisao je o ovom čarobnom talijanskom gradiću John Steinbeck u svom proslavljenom eseju o Positanu za Harper's Bazaar početkom pedesetih. Prije tog je članka Positano bio samo maleno siromašno ribičko selo, no druga je polovina prošlog stoljeća iz dubine preokrenula sreću ovog pitoresknog mjestašca učinivši ga neodoljivim ljetovalištem (poprilično) bogatih. Baš su u to vrijeme, na samim počecima turističke slave Positana, Aldo, Paolo, Anna i Franco Sersale svoju kuću za odmor odlučili pretvoriti u šarmantan hotel. Danas luksuzni boutique hotel Le Sirenuse magično je mjesto s 58 soba te s pogledom na uvalu kao i na gradić koji osobito lijepo i romantično izgleda u suton te noću kada zabljesne ulična rasvjeta.

Obitelj Sersale dobrano je unovčila pogled koji oduzima dah čineći se pritom posve nestvarnim, no ono što ovaj hotel čini toliko luksuznim i drugačijim je interijer ukrašen nebrojenim razgranatim biljkama koje puze po zidovima te vrijednim umjetninama koje je odabrao Franco Sersale, umjetnički connoisseur. Svaki komad antiknog namještaja priča neku svoju, posebnu priču čineći interijer hotela zaokruženom cjelinom, a kada se zasitite lunjanja po hodnicima, utjehu od života (ako je trebate) vrlo ćete lako pronaći u bazenu s pogledom na more, okruženi stablima limuna. Na ovom je mjestu, doduše, nekako nemoguće biti tužan.

T.L.
Foto: Le Sirenuse, Instagram

Objavljeno: 20.06.2017. u 15:14
Tagovi: putovanja, hotel, Italija

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p