DIZAJN I ARHITEKTURA

Moj najdraži kutak u domu: more_less_ines

Kuhinja stvorena za uživanje
more_less_ines
Dugo smo virili na njen divan blog i još divniji Instagram, mentalno pohranjujući sve ideje koje nam je tako nonšalantno servirala. Ponekad smo se pitali kako joj uspijeva oduševiti nas sa svakom fotografijom, a ponekad smo jednostavno šutke upijali svaki detalj.

Voljeli smo njene priče s putovanja, interijere, recepte i sastojke iz maminog vrta, i činjenicu da nas konstantno podsjeća da usporimo. Naposljetku, Ines Šitum, autoricu bloga More Less Ines, nakon svog tog virkanja popraćenog divljenjem smo odlučili napokon priupitati gdje ona to najviše voli usporiti, popiti čašu vina, zamisliti se i nasmiješiti u svome domu. Jer, konkurencija lijepih kutaka je zaista snažna. Odgovor je stigao, a s njime i dodatna gomila materijala za naše inspirativne mentalne mape.

"Najdraži dio u stanu definitivno bi bila kuhinja. I muž i ja smo pravi gurmani i volimo kuhati pa se u njoj često boravi. Bijele je boje u kombinaciji s drvenom površinom i drvenim pomoćnim kolicima. Skandinavskog je dizajna s mješavinom industrijskih detalja kao sto su ručkice, luster, a tu je i vintage slavina, keramički sudoper. Sadrži ugradbeni frižider koji je zajedno s ugradbenom povišenom pećnicom osmišljen kao ormar. Ima i malu ostavu na čijim je vratima imitacija školske ploče koja nam služi za podsjetnik, a djevojčicama za igru. Iz kuhinje se izlazi na balkonska vrata koja joj daju veliku količinu svjetlosti i kad je najoblačniji dan. Kuhinja odiše jednostavnošću, minimalizmom boja i svježinom koju daje toplina drva, kao i začini i biljke kojih sam ljubitelj. Djelomično je iz Ikee, djelomično smo naručivali materijal pa smo kombinirali kako bi financijski prošli jeftinije. Inspiraciju za uređenje najčešće sam pronalazila, a i dalje pronalazim na Pinterestu i Instagramu. Isto tako, kako se godišnja doba mijenjaju, tako i moja kuhinja i detalji koji ju čine toplom, kao što su cvijeće i plodovi koje donosimo iz Zagorja i Slavonije, a tu su i moje curke koje vole kuhati, raditi nered i pozirati."

morelessines
morelessines
morelessines
morelessines
morelessines
morelessines
more less ines
more less ines
Objavljeno: 17.01.2018. u 09:51

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p