DIZAJN I ARHITEKTURA

Moj najdraži kutak u domu: Barbara Repe

Predivan zagrebački stan eklektičnog uređenja i vintage duha
barbara repe stan
Poznavajući stil naše poznate blogerice i stilistice Barbare Repe, oduvijek nam je jasno bilo kako životni prostor ove kreativke može biti sve samo ne dosadan, jednostavan i već viđen. Baš poput njenog stila, Barbarin je zagrebački stan u pravoj mjeri vintage, ženstven, razigran i vedar, a opet sanjiv i prozračan. Žarko smo stoga željeli da nam Barbara u njemu otkrije sve detalje i kutke koje voli, tim više što je stan sama uređivala, koristeći se isključivo svojom snalažljivošću i kreativnošću od alata. Rezultat? Neodoljiv!

"Prije nešto više od pola godine pronašla sam stan kakvog sam oduvijek sanjala – Britanac, stari građanski stan s dvostrukim vratima i iznimno visokim stropovima. Bila je to ljubav na prvi pogled. Uredila sam ga s namještajem kojeg sam već posjedovala, uz nekoliko zanimljivih preinaka. U odijevanju volim uzorke i spajanje nespojivog pa je logično da je i uređenje mog stana u istom eklektičnom ozračju. Miks najrazličitijeg namještaja s naglaskom na vintage ulove i puno orijentalnih uzoraka je to što moj dom čini cjelinom", rekla nam je Barbara.

barbara repe stan
"Stan sam uredila vrlo brzo, kroz nekoliko tjedana. Na prvi pogled netipično uređenje, vrlo različito od trenutnih trendova. Nisam previše razmišljala uklapa li se neki komad namještaja, već sam intuitivno posložila sve po stanu. Dnevnu i spavaću sobu dijele velika dvostruka vrata koja su uvijek otvorena te sam tako dobila dojam još većeg prostora. U spavaćoj sobi se najviše ističe gigantsko ogledalo 2x1,5 metra kojeg sam pronašla jako jeftino na Njuškalu. Čim sam prvi put ušla u stan, palo mi je na pamet takvo ogledalo nasuprot vrata dnevne sobe i jako sam sretna da sam ga sasvim slučajno i pronašla. Ne moram ni govoriti koliko se prijatelji vole fotografirati tamo. Stari krevet sam odlučila osvježiti pa sam pretapecirala dosadan drveni naslon u svijetlo sivi pliš. Kako bih vizualno odvojila krevet od ostatka spavaće sobe, odlučila sam objesiti baldahinu koju sam ukrasila pomponima i ukrasnim resama. Ostatak spavaće sobe je prepun odjeće na štenderima. Nisam htjela imati ormare jer je zbog prirode mog posla puno efikasnije da vidim odjednom (gotovo) svu odjeću."

barbara repe stan
barbara repe stan
barbara repe stan
"Dnevna soba je šarena, velika i svaki komad namještaja je drugačiji. Većinu namještaja sam ranije nabavila na buvljacima i u trgovinama s namještajem, a ostatak na Njuškalu. Volim puno detalja pa su tako sve površine pune ukrasa, svijećnjaka, biljaka. Najsretnija sam kada mi prijatelji kažu da se osjećaju kao doma i da im se ne žuri svojoj kući. Svako malo pronađem neki novi detalj na Hreliću i u Humanoj Novi pa dovlačim u stan, tako da se moj životni prostor stalno mijenja. Nakon fotografiranja stana, u dnevnu sobu došao je još jedan vintage tepih, nekoliko biljaka i suvenira. Životni prostor se mijenja zajedno sa mnom, spontano i neplanirano."

barbara repe stan
barbara repe stan
barbara repe stan
barbara repe stan
Foto: Studio Iveta
Objavljeno: 14.11.2017. u 12:35

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p