DIZAJN I ARHITEKTURA

Moj najdraži kutak u domu: Lovre Peranić

Neodoljivi zeleni radni kutak
moj najdrazi kutak u danu

Biljke su se kroz posljednjih nekoliko godina vratile u naše interijere. Sigurni možda nismo kako se to točno dogodilo, no sretni zbog toga svakako jesmo. Suvišno je više i spominjati koliko su dobre za naše zdravlje, no ono što ne možemo niti ne želimo prestati činiti jest diviti se prostorima u kojima upravo one caruju.

Pregledavajući Instagram, najlakše je nekako zapaziti u kojoj su mjeri biljke počele krasiti interijere, ali i eksterijere. Ako je suditi upravo po ovoj društvenoj mreži, veliki su trend minimalistički prostori ukrašeni biljkama, od kojih su neki prave male džungle na temelju kojih možemo i sami pokupiti kakav trik vezan za dekoriranje prostora biljkama. Jedan smo takav interijer spazili i na profilu mladog kreativca i landscape arhitekta Lovre Peranića, čiji nas je zeleni radni kutak oduševio, stoga smo Lovru zamolili da nam o njemu i ponešto ispriča.


"Igrom slučaja dobio sam posao kojeg freelanceam pa većinu stvari radim od kuće, tako da su se moj radni i životni prostor spojili. Radni prostor odlučio sam od ostatka dnevnog boravka djelomično odvojiti biljkama. U interijerima jako volim čiste neutralne boje i minimalizam, a to se i očituje i u radnom kutku gdje se zapravo nalaze uglavnom hrpe papira s 'to do' listama i šalica kave. Naravno, akcentna boja je zelena."

Foto: Instagram
Objavljeno: 22.03.2018. u 00:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p