DIZAJN I ARHITEKTURA

Moj najdraži kutak u domu: Paula Pavlović

"Minimalizam na maksimalan način"
stan
Upoznali smo je kroz kreativni duo za dekoraciju vjenčanja i evenata Dotarice i u njenu smo se pomaknutu estetiku instantno zaljubili. Dodatno nas je oduševila šarmantnim Projektom kauč koji je pokrenula sa suprugom Markom, a o kojem više možete pročitati ovdje, te iskreno možemo konstatirati kako smo postali zakleti fanovi nepresušne kreativnosti i stilskog izričaja Paule Pavlović.

"Omađijani" Paulinim pomaknutim i veoma zabavnim smislom za estetiku, pratimo je na gotovo svim društvenim mrežama, gdje nam promaknuti nije mogao ni fantastičan zagrebački stan koji ova mlada dama dijeli sa suprugom. Kako sama kaže, voli minimalizam na maksimalan način, i upravo je takav i stan čiji nam je jedan (i svoj najdraži) kutak odlučila pokazati. Ispunjen biljkama i detaljima sakupljenim po raznim buvljacima, ovaj je kutak, baš kao i cijeli stan, uređen s mnogo ljubavi i pažnje, ali i podložan konstantnim promjenama.

"Naš dom ima dosta kuteva i ne bih rekla da su nam svi podjednako dragi, ali rijetko koji stoji prazan. Da sam morala opisati najmanje dragi kut, bio bi to onaj s košarama prljavog rublja i funkcionalnih, ne pretjerano domišljatih, bijelih ormara. Pri uređenju našeg doma vodili smo se vlastitim idejama i stvarima koje nas opisuju. Iako smo oboje ljubitelji skandinavskog dizajna i stila, nismo željeli zanemariti svoj vlastiti. Ono što me najviše veseli kada razmišljam o svom domu je prizor koji vidim iz našeg kreveta. Ispruženi kut od 180° na sredini našeg stana je mjesto u kojem se najbolje osjećam", otkrila je Paula.  

Najdraži kutak u domu: Paula Pavlović
"Imamo otvoreni tip potkrovlja gdje nam se nalazi dnevni boravak, radna soba i spavaći dio. Svakoga jutra kada se probudim prvo što pogledam su drvene grede i sunce koje udara na taj dio prostora. Već i napamet znam koliko je sati, po sjenama koje radi kroz krovne prozore. Jako volimo biljke i stan ih je prepun, ali u ovom kutu se nalazi probrana kolekcija. Ovo je moj najdraži stolac na kojem uglavnom sjedim kada radim, kada imamo društvo, kada se uređujem i kada se odmaram. Za sebe volim reći da volim minimalizam, ali na veoma maksimalan način. Ovdje prevladavaju biljke, zlatne police, stolići, keramičke mačke i psi koje smo skupljali za naše vjenčanje, a koje nam prijatelji i dalje rado upecaju na nekakvim buvljacima ili bakinim vitrinama. Volim što naš prostor ima našu dušu i što smo svaku stvar, svaki centimetar s ljubavlju odabrali, pronašli ili napravili. Ovaj kut neće dugo ostati ovakav, jer kao što volimo statičnost arhitekture prostora, volimo i njegov promjenjivi karakter. Kod nas vlada vječita promjena prostora. Svako malo nešto okrećemo i premještamo, igramo se i nadodajemo, poput lutkine kuće za odrasle", ispričala je Paula. Jedino što možemo zaključiti nakon pomnog promatranja ovog inspirativnog dijela stana mladog kreativnog para jest da znamo kako ćemo provesti nadolazeći vikend - u redizajnu vlastitog. I u nabavci biljaka.

Najdraži kutak u domu: Paula Pavlović
Najdraži kutak u domu: Paula Pavlović
Najdraži kutak u domu: Paula Pavlović
Matea Martek
Foto: Paula Pavlović
Objavljeno: 08.08.2017. u 09:45

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p