DIZAJN I ARHITEKTURA

Najljepši cvjetni aranžmani ovog proljeća

Inspirirajte se lijepim kombinacijama biljaka

bijeli tulipani
prvim toplim danima kao najljepša se dekoracija doma prirodno nameće cvijeće. Elegantno, divno cvijeće sakupljeno u bogate aranžmane detalj je koji bez iznimke osvježava i uljepšava svaki prostor, a ne treba ni naglašavati terapeutski učinak koji slaganje vlastitih buketa umjesto kupovanja gotovih može imati.

Ako je vaš omiljeni ritual subotom ili nakon posla kupovanje buketića u omiljenoj cvjećarni, sljedeći put obratite pozornost na neke kombinacije koje bi mogle divno izgledati u vašem domu, bilo na stolu za objed, bilo na polici.

cvijeće
Primjerice, bijeli će tulipani savršeno elegantno izgledati u jednostavnoj većoj staklenci, dok će versatilne dalije zasjati u niskoj vazi s ponešto zelenih grančica. Nešto rustikalniji aranžman činit će divlji zumbuli i kadifica, a zanimljivu će kombinaciju činiti i dalije s koprom.

šlajeri
Bogatiji aranžman možete napraviti spojite li u buket božure, bijele ruže i bekovinu, dok će ljupki šlajeri biti dražestan i cjenovno prihvatljiv ukras na svakoj površini. Minimalisti će zasigurno voljeti jednostavnost i istovremenu efektnost nekoliko žutih kala u vazi.

jorgovan
Tu je i aktualni ljubičasti jorgovan kao uvijek dobra ideja jer osim što božanstveno miriši, izgleda bogato i nije ga nužno nadopunjavati dodatnim biljem. Uzmite u obzir i slatke ranunkule koje će u svojoj bijeloj ili ružičastoj boji dobro izgledati u metalnoj posudi. Sudeći prema predviđanjima stručnjaka, ove se godine na velika vrata vraćaju egzotični aranžmani, pa ćemo tako zasigurno često viđati kombinacije orhideja i bugenvilija, što će u interijer unijeti dašak boja, baš kao i eklektični miks narančastih, crvenih i ružičastih tulipana.

Naposljetku, bez obzira na moderne i manje moderne kombinacije cvijeća, poigrajte se vlastitim miljenicima i ispunite prostor njihovom ljepotom i mirisom. Pogriješiti zasigurno ne možete. 

cvijeće
rununkule
cvijeće
M.M.
Foto: House Beautiful, Pinterest

Objavljeno: 14.04.2017. u 14:11

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p