DIZAJN I ARHITEKTURA

Najnovija Ladurée slastičarnica je san snova

Teško je ne zaljubiti se u najnovije djelo Indije Mahdavi
Ladurée
Samo je jedan pogled na interijer bio dovoljan da se poželimo teleportirati u Ženevu i, po mogućnosti, tamo ostati. U ovom je gradu, naime, svoja vrata otvorila najnovija Ladurée slastičarnica koju potpisuje poznata iranska dizajnerica interijera i arhitektica India Mahdavi.

Posljednja u nizu Ladurée slastičarnica zaživjela je u hotelu Four Seasons u Quai des Bergues u Ženevi. Kako i pristoji ovoj ekskluzivnoj lokaciji, kao i renomiranom brendu, uređenje restorana i bara se nije prepustilo slučaju. Dizajn potpisuje India Mahdavi, dizajnerica interijera prepoznatljive estetike koja je svoje ime stavila uz mnoge projekte, poput atraktivnog londonskog Sketch bara, Valentinovog butika te cijelog niza upečatljivih restorana, barova i trgovina.

Ladurée
Ladurée
Kao i u njenim ostalim projektima, i Ladurée bar karakterizira smjelo korištenje boja i uzoraka. Podijeljen na slastičarnicu, restoran i prostoriju za čaj, Ladurée krase pastelno ružičasta i baršunasto zelena boja koje u kombinaciji s mramornim podom i bakrenim detaljima čine jednu atmosferičnu i ugodnu cjelinu. Element kruga se ponavlja kroz namještaj i rasvjetu, a evocira zaobljene macaroonse s potpisom poznatog brenda, dok zanemarivi nisu ni grafički detalji koji ovom interijeru daju pomalo svemirski prizvuk.

Ladurée
Ladurée
Ladurée
Ladurée
Ladurée
Ladurée
M.M.
Foto: www.laduree.com
Objavljeno: 21.12.2016. u 09:50

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p