DIZAJN I ARHITEKTURA

Neka nova pravila u kreiranju šarmantnog doma

Vikend projekt: iz osrednjeg u neodoljiv stan uz par ideja
interijer
I
z dana u dan izloženi smo lijepim vizualima. Bilo da je riječ o krasnim destinacijama, odjevnim komadima ili interijerima, nepregledni nam svemiri interneta serviraju galone inspiracije, no također nam lako daju do znanja što je u trendu, čega smo se zasitili, što je privlačno, a što malo manje.


Naravno, iz te gomile prijedloga valja uzeti samo ono što nam se sviđa i uklapa u našu viziju, a pregledavajući konstantno sve moguće i nemoguće online kutke zamijetili smo neke nove stilske odrednice. Neka su se nova „pravila“ u domeni interijera, naime, nametnula kao premisa u kreiranju stylish, modernog doma, a mi smo odlučili razmotriti neka i pomoću njih unijeti šarm u životni prostor.

Ovih nekoliko stavki, sudeći prema trendi domovima koje imamo priliku vidjeti po društvenim mrežama i inspiracijskim mapama, nalaze se u gotovo svakom interijeru, čineći ga posebnim i punim karaktera. Koliko god malen bio, svaki će se prostor uz ovih par trikova pretvoriti iz uobičajenog u onaj glamurozni, jedino je bitno prilagoditi ideje sebi, svom stilu i samom interijeru.

interijer

"Statement" zrcalo

U posljednje vrijeme gotovo da nema interijera kojeg ne krasi veliko, vintage zrcalo oslonjeno uza zid. Komad je to koji u prostor unosi onu boemsku vibru, komadić dekadencije kakva se mogla vidjeti 70-ih u domovima tadašnjih trendsetera koji su po svoj unikatni sag vjerojatno otišli u Maroko, a zrcalo je bilo poklon nekog engleskog lorda. Danas ovaj komad možete nabaviti u gotovo svakoj trgovini namještajem ili na kojem vintage sajmu, a uklopiti ga možete i u minimalistički uređen dom. U svakom će slučaju biti vrlo atraktivan.

Umjetnine

Umjetnine, uokvirene fotografije, printevi i ilustracije sa zidova su sišle na podove, komode, police i na radne stolove, stvorile su galerijske zidove i dale prostorima mnogo karaktera.

Biljke

Zaboravite na malene biljčice za prozor, domovi se danas ukrašavaju veliki stabljikama zahvaljujući kojima interijer izgleda poput prave urbane džungle. Kaktusi, sanseverije, dracene ili fikusi – koju god biljku odabrali, neka bude velika i u elegantnoj posudi.

interijer

"Stylish" stolić

Stolić u dnevnoj sobi je prvenstveno praktičan, no nećemo lagati ako konstatiramo da ga mnogi koriste i kao dekorativni element. Kada na njemu stoje takozvane coffee table knjige, svijeće i biljke, on se pretvara u lijep ukras u prostoriji, a isto vrijedi i za onaj uz krevet.

"Stylish" police

Koristite li police umjesto ormarića i komoda, na njima pomiješajte knjige s dekorativnim elementima. Tako će one stvoriti zgodne kutke i bit će u službi ukrasa.

interijer

Zanimljive svjetiljke

Baš kao i zrcala, svjetiljke su bitan statement komad kad je riječ o kreiranju neodoljivog doma. Industrijskog stila, vintage, podne ili viseće, posvetite im pozornost jer su zaslužne za atmosferičnost.

Modni dodaci kao ukras

Ne znamo je li do modnih blogerica koje svojoj odjeći poklanjaju centralna mjesta u domu ili nečeg desetog, no torbe i cipele su se prestale skrivati u ormarima te su se izložile na policama i na vješalicama. 

Ukrasni "moodboard"

Još jedan moment koji često viđamo u domovima modnih blogerica i raznih kreativaca jest moodboard. Osim što je inspirativan, može biti u službi dekoracije, a nije ga ni teško napraviti.

interijer

M.M.
Foto: The Design Files, Style Me Pretty, The DPages, Instagram, eHow, Cup of Jo)

 

Objavljeno: 15.07.2017. u 13:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p