DIZAJN I ARHITEKTURA

Novi uredski prostor Instagrama čisto je savršenstvo

Zabavni prostor iz kojeg ne bismo izlazili

Instagram

Ako na nešto moramo zalijepiti notorni hashtag #goals, neka to bude novi uredski prostor Instagrama. Za svoj se šesti rođendan poznata kompanija, naime, odvojila od ureda koji je dijelila s Facebookom te se počastila novim modernim prostorom za svojih 400-tinjak zaposlenika. Rezultat? Pravo instagramsko zlato i interijer koji u potpunosti odražava filozofiju kompanije. 

Premda jednostavan i minimalistički uređen, novi prostor Instagrama je sve samo ne dosadan. U prozračnom se uredu ispunjenom neutralnim bojama i prirodnim svjetlom, zahvaljujući velikim prozorima, izdvajaju razni elementi same aplikacije. Predvorje je tako ispunjeno rotirajućim fotografijama s Instagrama, a upečatljiv je i kutak s tri seta obojena novim bojama logotipa Instagrama i predodređenima za fotografiranje, vrlo vjerojatno popraćeno hashtagovima. U uredu se nalazi i zid ispunjen instant fotografijama i s dva Fujifilm Instax polaroida na raspolaganju za sve zaposlenike, ali i posjetitelje.

Instagram

Instagram

Instagram

Ako im pak dosadi sjediti (ili stajati) za podesivim radnim stolovima, zaposlenici mogu raditi i iz Blue Bottle Coffee shopa koji se nalazi unutar ureda, a ručak si mogu napraviti u modernoj kuhinji s blagovaonicom. Tu je i knjižnica, prikladno nazvana #Bookstagram, odnosno prostorija sa sofama, naslonjačima i stolovima u koju se može povući i prikupiti inspiraciju.

Privatne urede i sobe za sastanke također krase personalizirani nazivi, poput Are You Afraid Of The Darkroom ili pak #NoFilter, a hodnici Instagrama su ispunjeni fotografijama s društvene mreže i prate određene teme, među kojima se svakako izdvaja ona s preslatkim kućnim ljubimcima. Moderno uređenje, pametna i funkcionalna dizajnerska rješenja popraćena zdravom količinom zabave odlikuju novi uredski prostor Instagrama iz kojeg je zaposlenicima, pretpostavljamo, doista teško izaći.

Instagram

Instagram

instagram

instagram

instagram

instagram

instagram

instagram

instagram

instagram

instagram

instagram

instagram

M.M.
Foto: Instagram

Objavljeno: 08.10.2016. u 10:22

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p