DIZAJN I ARHITEKTURA

Obožavamo izgled prvog street art restorana u Amsterdamu

Mjesto koje spaja finu hranu i najbolje od ulične umjetnosti
de bajes
Ako na nešto obožavamo trošiti svoje vrijeme, s velikim navodnicima na trošiti, to je pregledavanje atraktivnih interijera. Bilo da je riječ o restoranima, barovima, hotelima ili stanovima, lijepo uređeni prostori inspiriraju i malo je reći kako je zanimljivo promatrati inovativnost dizajnera koji konstantno pomiču granice.

Jedan od posljednjih interijera koji nas je oduševio na prvi pogled ujedno je prvi street art restoran u Amsterdamu. Nastavno na Hong Kong i New York, nedavno je svoja vrata otvorio De Bajes, spojivši kvalitetnu kuhinju s impresivnom uličnom umjetnosti. Zidove restorana čije ime na danskom slengu znači zatvor oslikali su neki od najzanimljivijih urbanih umjetnika današnjice, poput Bena Einea, Fanakapana, D*Facea, The London Policea, Huga Kaagmana, Bortuska Leera, Oxa Aliena, Jaunea, Lasera 3.14, Sorena Solkaera, Cranija i Luiza Risija, a u prostoru restorana se planiraju održavati i street art izložbe.

De Bajes
De Bajes
De Bajes
Atraktivno je uređenje De Bajesa spojilo industrijski stil kojeg u ovom slučaju karakteriziraju ogoljeni zidovi, metalne konstrukcije i namještaj, kao i drvo korišteno za izradu bara i stolova s urbanom umjetnošću, a eklektična djela koja ukrašavaju zidove odlično razbijaju tamnu paletu boja koja dominira interijerom.

De Bajes
De Bajes
Ponuda novog amsterdamskog it mjesta uključuje cjelodnevnu ponudu hrane, ali i selekciju koktela, craft piva, barske zalogajčiće te DJ-eve koji će probranom glazbom začiniti večeri u De Bajesu. Kuhinju predvodi chef Niels van Halen, koji je prije ovog restorana radio u Michelinovom zvjezdicom okrunjenom De Hoefslag. U svakom slučaju, ovaj cool restoran samo je još jedan dodatak ionako dobroj ponudi Amsterdama, ali i moguća inspiracija za domaće ugostitelje. Tko zna, možda uskoro sličan restoran nikne i u našoj metropoli...

De Bajes
De Bajes
De Bajes
De Bajes
De Bajes
M.M.
Foto: De Bajes
Objavljeno: 23.02.2017. u 10:42

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p