DIZAJN I ARHITEKTURA

Od sasvim običnog do privlačnog kutka doma

Vikend projekt: organizirajte omiljene magazine
interijer
L
jeti, kada se život nekako prirodno uspori, jedan od velikih užitaka jest višesatno lijeno pregledavanje časopisa i listanje knjiga. Svi zaostaci napokon dolaze na repertoar, a nekoliko sati šuškanja papirom ne izaziva baš nimalo grižnje savjesti.


Nju, taj mali osjećaj krivnje jer smo "potrošili previše vremena" na lješkarenje (što je, realno, bespotrebna emocija), mijenja eventualno ona vezana za nered uzrokovan gomilom časopisa i knjiga. Srećom, idealna je ovo prilika da napravimo mjesto u domu svom "printanom blagu" kojem ćemo se vraćati kad zagusti i prelistavati ga kad ponestane inspiracije.

magazini
Koliko dobro magazini i knjige mogu izgledati u funkciji dekoracije dokazuje nekoliko primjera veoma stylish kutaka koje smo pronašli diljem internetskog svemira. Primjerice, tu su minimalističke crne vješalice za novine koje uz malo spretnosti i volje možemo napraviti sami, drvene police za zid na kojima će se dobro isticati šarene naslovnice, a slatka je ideja i drveni sanduk koji može odraditi posao stolića, kao i spremišta za magazine. Lijep će kutak stvoriti i drvena klupa u hodniku na koju ćete poslagati knjige, te polica ispod zida ukrašenog slikama. Naravno, ovo su zgodne ideje za one koji se fokusiraju samo na manji broj časopisa ili knjiga. Veća količina će se u prostor ipak morati uklopiti nekako drugačije. Tome ćemo se pak posvetiti neki drugi put. 

magazini
magazini
magazini
M.M.
Foto: Andrea Papini for Elle Decoration, we-heart.com, hosmarte.blogspot.hrcocolapinedesign.com, inredningshjalpen.com)
Objavljeno: 29.07.2017. u 00:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p