DIZAJN I ARHITEKTURA

Omiljeni ljetni kutak: balkon

Vikend projekt
balkon
Napokon je stiglo to vrijeme. Zrak je mirišljav, ramena su gola, a svoje smo aktivnosti i omiljene rituale više-manje preselili pod vedro i, idealno, ono zvjezdano nebo. Kad popusti vrućina i nebo se oboji u ružičaste nijanse, nema boljeg od relaksiranja na vlastitom, dotjeranom balkonu, s čašom vina i dobrom knjigom u ruci.

Ako ste sretnik čiji dom sadrži ovakvu malu oazu, vjerujemo da je u ljetnim mjesecima mnogo koristite i, shodno tome, posebnu pažnju pridajete njenom uređenju. Kad je riječ o lijepom balkonu ili terasi, veličina zaista nije bitna pa tako svjedočimo mnoštvu primjera gdje su kvadraturom mali eksterijeri pretvoreni u čudesna mjesta za opuštanje.

balkon
Za početak, dobar ćete efekt postići koristite li drvo u uređenju svog balkona. Bilo da je riječ o podu ili garnituri, prirodni će materijal u kombinaciji s biljkama poput lavande kreirati miran i opušten kutak.  Balkon ćete pak prenijeti na drugu razinu smjestite li u koji kutak lounge krevet koji ćete potom dekorirati jastucima, dok oko njega možete smjestiti svijeće i kaktuse za pomalo rustikalan, no prirodan dojam. Pripazite jedino na odabir materijala jer ljeto ne podnosi teške i tamne tkanine.

balkon
Nemate li mnogo mjesta na balkonu, u jedan kut možete smjestiti ljuljačku, a lampe možete objesiti na dekorativne drvene ljestve koje ćete nasloniti uza zid. Lampice i svijeće su neophodne za kreiranje one magične ljetne atmosfere, no ovu dekoraciju ipak ostavite za kraj uređenja balkona kako biste je mogli prilagoditi većim komadima namještaja.

balkon
Kad je riječ o stilu uređenja, tu je uvijek šarmantan boho za ljubitelje 70-ih godina prošlog stoljeća koji ćete postići s pokrivačima i tepisima s eklektičnim uzorcima i bojama. Moderni tropski moment možete dobiti uz pomoć par ukrasnih flamingosa, garniture od ratana, printa palmi i zelenih biljaka većih dimenzija. Neutralan je stil ljeti uvijek dobitna kombinacija, pa miješati možete drvo i prirodne nijanse tkanina.

balkon
balkon
M.M.
Foto: Pinterest, PinterestPlanete-Deco, Urban Outfitters Home, Pinterest
Objavljeno: 17.06.2017. u 10:37

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p