DIZAJN I ARHITEKTURA

London dobiva novu fantastičnu atrakciju

Tulip Tower novi je arhitektonski projekt

Sigurno je svakim danom sve veći broj vas koji jedva čekate sunce i toplije vrijeme, a ponekad naše čekanje bude olakšano povremenim maštanjima o proljeću. Osim topline, proljeće volimo jer se sve oko nas vraća u život, a izgleda da ništa drugačije nije niti kada su arhitektonski projekti u pitanju.

Tulip Tower uskoro će postati prava londonska atrakcija koja ime nosi po vjesniku proljeća - tulipanu. Osim što svojim izgledom asocira na tulipan, ovaj toranj nas budi iz dugog zimskog sna svojim bogatim sadržajem. Toranj visok 305 metara zauzet će počasnu poziciju druge najviše zgrade u Londonu i to će biti samo četiri metra niža od one najviše, nebodera Shard. Sigurni smo kako mnogi od vas obožavaju London, ali rijetki pronađu vremena da ga cijelog istraže i upoznaju. Tulip Tower omogućit će posjetiteljima pogled na cijeli London, budući da se završni dio zgrade rotira te tako zaista imate uvid u svaki kutak ovog bogatog grada.

Budući da sam naziv tornja budi želju za povezivanjem s prirodom, posjetitelji će moći obići i vrt koji će se nalaziti na samom krovu zgrade. Osim za turiste, ova londonska atrakcija bit će od velike koristi i samim stanovnicima Londona jer je riječ o turističkoj i obrazovnoj atrakciji na čijem vrhu će se nalaziti prostor za učenje, pa će tako 20.000 londonskih učenika imati priliku besplatno učiti i istovremeno uživati u pogledu. Planirani početak izgradnje počinje iduće godine, a Tulip Tower će svoja vrata otvoriti u 2025. godini. Moramo priznati da smo nestrpljivi!

Foto: Instagram, Youtube
Objavljeno: 31.01.2019. u 13:03
Tagovi: London, dizajn

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p