DIZAJN I ARHITEKTURA

Opasno dobar stan u kojem vladaju crna i bijela boja

Kako efektnim učiniti maleni stan?
Opasno dobar stan u kojem vladaju crna i bijela boja
Ako ste se ikada pitali kako relativno maleni stan učiniti ugodnim, modernim, prozračnim i efektnim, odgovor bi mogao ležati u neodoljivom primjerku iz, pogađate, Skandinavije. Stručnjaci kad je riječ o funkcionalnosti i chic jednostavnosti, i ovoga su nas puta Skandinavci osvojili uređenjem stančića u kojem vladaju crna i bijela boja.

Ono što ovaj stan čini modernim i izrazito efektnim jest staklena pregrada koja odvaja spavaću od dnevne sobe. Staklo se koristilo ponajprije radi pozicije spavaće sobe u kojoj ne postoji prozor, pa je pregrada ove vrste idealna za osiguravanje prirodne svjetlosti, no nešto malo manje prikladna za osiguravanje privatnosti. Svejedno, pregrada se stilski savršeno uklopila u izgled stana čiji su detalji većinom crne boje, dok je namještaj pretežito bijele. Ovaj bazičan spoj podiže zelenilo koje svemu daje luksuzni, glam dašak, a modernom su izgledu svakako doprinijeli posteri i slike od kojih su neke položene na pod, a neke su na zidu.

stan
stan
Lišen nepotrebnog namještaja i sitnica koje bi vizualno smanjile prostor, stan je ostao svijetao i prozračan. Dnevni boravak se nadovezuje na kuhinju i blagovaonicu, uređene također minimalno no efektno. Moment cigle u kuhinji daje osjećaj topline, a stan osigurava mnoštvo inspiracije za ljubitelje modernog minimalizma.

stan
stan
stan
stan
stan
stan
stan
stan
stan
stan

M.M.
Foto: bostholm
Objavljeno: 16.02.2017. u 15:27

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p