DIZAJN I ARHITEKTURA

Otkrijte svjež i moderan ured Ubera

Urbanost i povezanost kao glavna inspiracija
uber
Ekspanziju online prijevozničke kompanije Uber posljednjih je godina bilo teško ne zapaziti. Sa sjedištem u San Franciscu, Uber se od svog nastanka 2009. godine proširio na velik dio svijeta, a jedan od posljednjih uredskih prostora onaj je u Hong Kongu.

Prostrani ured koji uspješno reflektira filozofiju ove mlade kompanije, ali i urbanog krajolika, potpisuje arhitektonski ured Bean Buro i sve je samo ne tradicionalan. Prostor je dizajniran tako da povezuje zaposlenike, stoga je kao središnja točka ureda postavljen café s dugačkim stolom koji se može koristiti za veće ili neformalne sastanke, kao i za odrađivanje određenih poslovnih zadataka. Uz stol dužine 20 metara, središnja prostorija obuhvaća i prostor za sjedenje te svojevrsni bar. Zanimljiv moment je recepcija dizajnirana tako da reflektira urbanost Hong Konga, pri čemu su korištene pločice u nekoliko nijansi sive te pripadajući zidovi, uz neonski natpis kompanije. Sama recepcija je pak referenca na luksuzna sjedala u automobilima, što je još jedan u nizu personaliziranja prostora.

uber
uber
Svoj je umjetnički obol prostoru dao lokalni umjetnik Bao Ho koji je svoju viziju znamenitosti Hong Konga, futurističkog transporta i simbola vezanih za Feng Shui filozofiju ostavio na pojedinim zidovima uredskog prostora, uz to da su zaposlenici pozvani da vlastitim črčkarijama upotpune crtež. Kroz cijeli su Uberov ured korištene svijetle nijanse kojima je postignuta svježina, urbanost i prostranost, uz nezaobilazno drvo koje zadržava dojam topline.

uber
uber
uber
uber
uber
M.M.
Foto:
Objavljeno: 09.01.2017. u 13:47

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p