DIZAJN I ARHITEKTURA

Pantone je otkrio boju 2017. godine

Kako ukomponirati novu hit boju u svoj dom?
Pantone
Došlo je vrijeme da ljubljene Rose Quartz i Serenity ostavimo iza sebe. Boje koje su dominirale kreativnim industrijama još uvijek aktualne 2016. godine Pantone je odlučio zamijeniti novom nijansom, inspiriranom botanikom i energijom.

Iz godine u godinu Pantone bira boju godine koja direktno ili indirektno postane svojevrsni vodič u kreativnim industrijama. Ljupke Rose Quartz i Serenity smo tako u 2016. viđali gotovo na svakom koraku, posebno u svijetu mode i dizajna, a u 2017. će ih zamijeniti boja Greenery. Možda pomalo neočekivana nijansa vibrantne zelene boje popraćena je objašnjenjem kako ova boja evocira prvi dan proljeća, vrijeme buđenja prirode i boja je nade, a ovakve su pozitivne misli prijeko potrebne čovječanstvu na izmaku 2016.

Greenery u fokus dolazi u jeku društvenih i političkih previranja, potiče na revitalizaciju, optimizam i jedinstvo te simbolizira povezanost s prirodom i upravo su ovo razlozi za odabiranje živahne zelene za novu godinu. Kako uklopiti Greenery u svoj dom, pogledajte u galeriji.

M.M.
Pantone: Pantone

pantone
Objavljeno: 09.12.2016. u 09:31

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p