DIZAJN I ARHITEKTURA

Par brzih rješenja za prostoriju iz koje nećete htjeti izaći

Vikend projekt: mjesto za relaksaciju
kupaonica
važnosti kreiranja male kućne spa oaze tijekom hladnijeg perioda u godini smo vam već pisali, a sada je vrijeme da teoriju pretvorimo u realnost i kreiramo mjesto iz kojeg će najteže biti - izaći. Dobra je vijest da vam za ovaj pothvat ne treba mnogo truda, ali ćete zato u rezultatima uživati potpuno i do mile volje, što je računica koju bi instantno potpisao svaki ekonomist.


Kod kreiranja ugodne kupaonice u kojoj će se lako moći opustiti i zaboraviti na sve probleme na početku je bitno maknuti višak stvari. Želite kreirati prostor kojim protječe dobra energija, a to neće biti moguće ako je prostorija prepuna stvari, brendova koji gledaju iz svakog kutka i ako se ne možete okrenuti a da nešto ne srušite. Stoga, u nastavku smo sastavili nekoliko kratkih i jednostavnih uputa kako izvući najbolje iz jedine prostorije u kojoj se možemo u potpunosti relaksirati na kraju dana i biti sami.

Sve na svome mjestu

Jasno je kako se tijekom mjeseci, pa i godina, nakuplja mnogo sitnica koje naposljetku urode neredom u prostoriji, zato je bitno baciti ono što se ne koristi te pokušati ne nagomilavati proizvode. Nadalje, svaki proizvod neka ima svoje mjesto, za što će vam poslužiti ladice i pletene košare.

"Utoplite" prostoriju

Kupaonica je mjesto u kojem dominiraju hladne pločice i oštri rubovi, pa je "utopliti" možete mekim tepisima u zemljanim bojama i dodacima kao što su pletene košare u koje ćete smjestiti sve sitnice. Pomoći će i dobra rasvjeta koja će kreirati meku atmosferu, stoga pažljivo rasporedite osvjetljenje kako bi se navečer stvorio misteriozniji ambijent. 

kupaonica

Personalizirajte

Kupaonica nipošto ne mora biti sterilno mjesto. Slobodno dodajte dekoracije koje će odražavati vaš stil, poput fotografija, cvijeća, raznih dozatora ili svijeća, samo detalje pokušajte uskladiti sa samim stilom kupaonice.

Domišljatost kod organizacije

Ako je vaša kupaonica površinom malena, budite domišljati kad je riječ o organizaciji. Ručnike objesite o dekorativne ljestve na zidu, iskoristite same zidove za police i poigrajte se malim i većim odjeljcima.

kupaonica

Foto: Ikea, Pinterest/nordicinterior.no, Pinterest/Elle Decoration
Objavljeno: 14.10.2017. u 11:18

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p