DIZAJN I ARHITEKTURA

Par ideja za život u malom prostoru

Kako urediti mali interijer?
mali stan
K
ada zamišljate svoj savršeni dom, pretpostavljamo da isti odlikuje prostranost, sofisticirano uređenje, kao i udobnost pomiješana sa stylish detaljima zbog kojih čitav prostor podsjeća na stranice magazina o dizajnu interijera ili one nekog inspirativnog bloga.


Ipak, stvarnost je u slučaju mnogih nešto drugačija i kompromisi se često moraju raditi u domeni prostranosti, a time i odabiru adekvatnog uređenja. Jednosobni stanovi ili studio apartmani zahtijevaju nešto bolje planiranje, no to ne znači da ne mogu biti iznimno privlačni. Dokaza tome smo pronašli gomilu, a uključuju sjajno i promišljeno uređene male stanove u kojima se spavaća i dnevna soba, često i blagovaonica, nalaze u jednoj prostoriji. Ono što će svakako pomoći u uređenju limitiranog prostora jest razmišljanje o prostoriji kao onoj podijeljenoj na male zone, a ne na jedan veći prostor. Ovako će se namještaj lakše podijeliti te će se i dalje zadržati ideja dnevne i spavaće sobe te blagovaonice. Nadalje, bitno se odlučiti za namještaj adekvatne veličine, što znači ni prevelik ni premalen, a slobodno se može i eksperimentirati s uzorcima i bojama. Prostorije, odnosno zone, vizualno se mogu separirati pomoću dugih zavjesa ili polica za knjige, a zanimljivo je rješenje i transparentna pregrada. Tu je svakako i pametni namještaj namijenjen malim prostorima koji svojom multipraktičnošću olakšava živote. Sjajan primjer je Ikea koja nudi mnogo verzija otvorenih ormara koji se mogu nadovezati ili biti spojeni s krevetom. Prostor će većim učiniti i neutralnija paleta boja kakvu često možemo vidjeti u domovima skandinavskog područja, a jedno od kul rješenja svakako je i krevet na galeriji, odnosno DIY krevet na kat.

mali stan
mali stan
mali stan
mali stan
mali stan
M.M.
Foto: fastighetsbyran.se via gravityhome, entrancemaklerihomepolish, bosthelm.se via dailydreamdecor, bjurfors.se, objekt.fastighetsbyran.se via dailydreamdecoralexanderwhite
Objavljeno: 26.08.2017. u 11:21

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p