DIZAJN I ARHITEKTURA

Pogled u londonski penthouse Alexandera McQueena

Rezidencija kao 'hommage' ikoničnom dizajneru
Alexander McQueen
Kada dobijemo priliku zaviriti u život Alexandera McQueena, pa makar i samo u djelić istoga, budite sigurni da ćemo priliku iskoristiti. Po mnogočemu intrigantan, tragično preminuli dizajner iza sebe je ostavio modno carstvo, ali i zanimljiv penthouse u Londonu.

U njega smo dobili priliku zaviriti netom nakon što je penthouse stavljen na prodaju za 10.6 milijuna dolara. Tome je prethodila renovacija u trajanju od 16 mjeseci pod vodstvom Paula Daviesa kojom se stan na adresi 17 Dunraven Street u četvrti Mayfair pretvorio u svojevrsni hommage poznatom dizajneru. Inače, dizajner je ovaj luksuzni stan kupio 2009. s ciljem da ga redizajnira i prilagodi svom ukusu, no radovi su stali 2010. nakon njegove tragične smrti.

Alexander McQueen
Alexander McQueen
Mramorna kupaonica, dvije VIP spavaće sobe, terasa s pogledom na Mayfair, high-end namještaj i prostrana blagovaonica koja može ugostiti deset ljudi oni su dekadentni dijelovi stana koji jasno daju do znanja kakav je status dosegnuo za vrijeme svoje karijere dizajner. No ono što ovaj prostor čini posebnim je svojevrsni catwalk koji je Paul Davies kreirao koristeći zrcala, fotografije modnih revija McQueena i njegovih muza Isabelle Blow i Annabelle Neilson te ikoničnih odjevnih komada. Vidljivi su i prepoznatljivi motivi lubanja, a prostorom dominiraju crna, bež i srebrna boja.

Alexander McQueen
Alexander McQueen
Alexander McQueen
Alexander McQueen
M.M.
Foto: ALEX LAWRIE/ ARTNET WORLDWIDE CORP
Objavljeno: 15.11.2016. u 09:43

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p