DIZAJN I ARHITEKTURA

Pogled u zanimljiv zagrebački ured Axilisa

Industrijski stil u poslovnom okruženju
Axilis
Odlični plasman na Deloitteovoj ljestvici najbrže rastućih tvrtki u Srednjoj Europi, peta godišnjica uspješnog poslovanja, novi val zapošljavanja i selidba u novi ured karakteriziraju početak nove 2017. godine u Axilisu.

Pronalazak idealne lokacije i uređenje ureda u industrijskom stilu zahtijeva dosta vremena, ali i uloženog truda. Budući da je industrijski dizajn prepoznatljiv po betonskim zidovima i transparentnim instalacijama, Axilisov je tim morao prilagoditi postojeći poslovni prostor.

Za postizanje željenog stila, uz betonske zidove s vidljivim instalacijama i kabelima u crvenoj boji, koji na taj način postaju modnim detaljem samog stropa, kombinirali su namještaj u sivim tonovima uz dodavanje sirovih, neobrađenih materijala.

Axilis
Cilj dizajnera bio je stvoriti fluidan i funkcionalan interijer koji potiče kreativnost i timski rad. Kako bi se ostvarila osnovna zamisao poslovnog interijera organiziranog uz maksimalnu iskoristivost prostora za kvalitetniju suradnju, ured je otvorenog karaktera. Upravo oko strukture ureda odvila se najveća rasprava tvrdi Kovačić: „Otpočetka smo bili dobar tim koji nije samo radio, već se i puno zabavljao. Mislim da je jako važno zadržati prijateljsku, opuštenu kulturu u uredu i zato smo se odlučili na open space. I da, nismo se odlučili za open space samo zašto što je u trendu, već zbog veće povezanosti i komunikacije među članovima tima koji zajednički rade na projektima. Isto tako, open space ima i negativne strane, poput nedostatka privatnosti ili previše buke, ali smo ih uspjeli eliminirati zvučno izoliranim prostorijama.”

Axilis
Axilis
Iako se radi o otvorenom prostoru, soba za sastanke odvojena je metalno-staklenim transparentnim stijenama kako bi u svaki dio ureda prodirala prirodna svjetlost te postigla privatnost bez narušavanja zakona open spacea. Osim odijeljene sobe za sastanke, odvojene su i dvije male, udobne prostorije – skype rooms koje su idealne za mirni i tihi rad ili konferencijske pozive s klijentima.

Kuhinja je gotovo centralna prostorija u rasporedu ureda. Kovačić se kroz smiješak našalio kako ljubav i posao idu kroz želudac te nadodao kako je to istina jer kuhinja nikad nije prazna. Vlasnik Axilisa nije želio običnu kuhinju niti izgledom niti ograničenom ulogom – samo za zajedničke obroke, već ugodnu zvučno izoliranu prostoriju gdje se održavaju tjedni meetupovi.

Uz dnevni boravak nalazi se kreativni kutak s crnim ploča-zidom kojeg su oslikavali dizajneri Axilisa, ali ujedno služi i kao ispušni ventil. „Ovaj zid namijenjen je kreativcima u uredu, ali i onima koji nisu toliko vješti u crtanju. Budući da crtaju kredom, to je idealan način kojim se svi mogu izraziti, a kada im crtež dosadi ili dobiju novu inspiraciju mogu ga obrisati i nacrtati novi“, ponosno je rekao Kovačić.

Axilis
Svaki detalj pomno je odabran kako bi se savršeno stopio sa stilom interijera. Kovačić nadodaje: „Dizajn ureda od samog početka uređenja bio nam je iznimno važan jer se osim razvijanjem softvera bavimo i dizajnom istih.“ Ovaj je ured kombinacija udobnosti doma i profesionalne poslovne atmosfere. Dosljednost u materijalima, teksturama, koloritu i detaljima kroz cijeli prostor čine cjelinu potpunom.

Moderno uređen ured definitivno je prednost, no kvalitetan rad vrhunski uigranog mladog tima stručnjaka ono je što ovu trećeplasiranu najbrže rastuću tvrtku u Hrvatskoj prema Deloitteovoj ljestvici čini uspješnom. Axilisov tim u zagrebačkom uredu u stalnom je porastu. Samo u posljednjih 6 mjeseci zaposleno je 8 stručnjaka, a otvoreno je još nekoliko pozicija.

Axilis
Axilis
Axilis
Foto: PR
Objavljeno: 31.01.2017. u 11:58

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p