DIZAJN I ARHITEKTURA

Prekrasan stan u Berlinu miks je modernog i vintage

Mjesto kojim vladaju boje
thomas rook
Njemački stilist i dizajner interijera Thomas Rook oduvijek je bio intrigiran poviješću, lokalnim tradicijama i obrtima, kao i opusom Wesa Andersona ili pak romantičnim izričajem francuske dizajnerice interijera Madeleine Castaing, a upravo ga je ta struja inspiracije vodila i kroz uređenje vlastitog stana u Berlinu.

U gradu u kojem je manje više, dizajner je kreirao sve samo ne minimalistički dom. Igrajući se bojama i eklektičnim dekorom pretvorio je stan iz 1901. godine u dom sa snažnim karakterom u kojem se miješaju moderno i vintage.

Ne dirajući mnoge izvorne detalje poput kalijeve peći, vrata i rezbarija, Thomas je u prostor bogate povijesti unio dašak modernog i mnoštvo umjetničkog. Kozmopolitsku je energiju Berlina spojio s hrabrim tapetama, bojama i umjetninama, pritom zadržavajući dušu stana iz nekih prošlih vremena. Starinski kauč, skulpture pronađene u trgovinama antikviteta, razna umjetnička djela, baš kao i ona naslijeđena od djedova samo su neki od detalja koji ovaj predivan stan čine tako ludo posebnim.

stan
Thomas Rook stan
Thomas Rook stan
stan
stan thomas rook
stan
stan thomas rook
stan thomas rook
stan thomas rook
stan
stan
stan
M.M.
Foto: Architectural Digest Spain
Objavljeno: 01.05.2017. u 11:58

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p