DIZAJN I ARHITEKTURA

Pretvorite svoju spavaću sobu u mirnu oazu

Budite sretniji u svojoj spavaćoj sobi
Spavaća soba uređenje
P
rilikom uređivanja vlastitog doma veliku pozornost pridajemo dnevnom boravku, kuhinji i kupaonici, zanemarujući spavaću sobu, jer ionako u njoj najmanje boravimo. No, spavaća soba je jedna od najvažnijih prostorija u domu jer se u njoj odmaramo od stresnog i napornog radnog dana. Kako će vam započeti dan, ovisi o tome kako ćete spavati i u kojem raspoloženju se probuditi ujutro. Stoga donosimo par savjeta kako svoju spavaću sobu pretvoriti u pravu oazu.

Smirene nijanse boja kreiraju opuštenu atmosferu. Birajte nježne, neutralne i zemljane boje jer se na njih oči najbrže navikavaju. Nemojte štedjeti na posteljini. Mekane teksture i prirodni materijali veoma su važni za kvalitetu vašeg sna. Pomno birajte madrac koji će vam omogućiti dubok i opušten san. Veoma važan je i prikladan i kvalitetan jastuk.

Spavaća soba uređenje
Okružite se stvarima koji vas čine sretnima. To mogu biti fotografije vaše obitelji i prijatelja, uspomene s najdražih putovanja ili ilustracije i/ili slike omiljenih autora, omiljena knjiga. Svaki malo promijenite detalje koji vas okružuju, kako biste osvježili prostor i kako pored dotičnih stvari ne biste prolazili ravnodušni. Pripazite na kaos. To se ne odnosi samo na pospremanje stvari nego i na teksture namještaja i detalja koji vas okružuju. Previše vizualnih elemenata unutar spavaće sobe stimuliranju mozak zbog čega ćete se teže isključiti. Kaos, poput hrpe nagomilane odjeće koja čeka da se pospremi u ormar, samo podsjeća na o što sve morate još obaviti.

Spavaća soba uređenje
Glavni neprijatelj opuštenog i mirnog sna je ujedno i vaš najdraži prijatelj – mobitel. Koliko puta ste ostali do kasno budni pregledavajući još jednom svoje društvene mreže ili gledajući još jedan YouTube video u nizu. Vaš mozak ne dobiva priliku da se smiri i opusti, što mu je potrebno kako biste počeli tonuti u san. Mobitel ostavite što dalje od vašeg kreveta kako ne biste došli u napast. Ako sve uređaje nosite sa sobom i konstantno visite na internetu, neka barem spavaća soba bude netaknuta oaza u kojoj vlada mir, tišina i spokoj.

M.D.
Foto: Instagram @greenandmustard

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p