DIZAJN I ARHITEKTURA

Inovativni namještaj iz kojeg rastu biljke

Dizajnersko rješenje za vrtove u malim prostorima

Biljke u naše interijere zaista unose posebnu svježinu, oživljavaju prostor i odmaraju nam oči. Ali, kad živimo u malim prostorima, nekada ih zaista nemamo kuda staviti, što nas od cijelog nauma uvođenja biljaka u interijer često i odvrati. 

Ideja je pronaći načine kako uklopiti cvijeće u prostor, a da izgleda dobro i ne zauzima previše mjesta. Ovdje u priču upada student dizajna u Londonu, Florian Wegenast, koji je dizajnirao namještaj koji inkorporira mjesto za biljke, a sve kako bi povećao površinu za zeleni prostor u stisnutim urbanim okruženjima. Svoj projekt počeo je još u sklopu fakulteta, a predstavio ga je ove godine na nizozemskom tjednu mode. Dostupna je cijela paleta namještaja, od klupica, stolica i stolova, a svaki u sebi sadrži mjesto za pohraniti cvijet.


Ne samo da će izgledati dobro i biti multifunkcionalno, materijal od kojeg Wegenast izrađuje namještaj je vodootporan, tako da ne morate brinuti ako slučajno prolijete vodu kada zalijevate cvijeće. Stolica je vrlo jednostavnog dizajna, oblikovana dvjema pločama od šperploča, koje se međusobno spajaju i na vrhu imaju postavljeno tercijarsko sjedalo. Teglica u kojoj je biljka ima urezane utore, tako da se može postaviti na drvenu podlogu na dnu stolice.

Odlična stvar je da se svi dijelovi namještaja mogu montirati bez potrebe za bilo kakvim ljepilom, dodatnim priključcima ili spajanjima. Također, Florian je osmislio aplikaciju koja koristi open-source dizajn kako bi pojedincima omogućio da stvaraju fizičke vrtove i poveže zaljubljenike u biljke.
Foto: PR, Instagram
Objavljeno: 20.12.2017. u 12:46

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p