DIZAJN I ARHITEKTURA

Šarmantno mjesto za odmor uz zidine Dioklecijanove palače

Doznajte sve o zanimljivom projektu Split Space

split space 
Split je zadnjih par godina doživio pravi pravcati turistički boom, a samim je time počeo prilagođavati i svoju ponudu - od pojave novih restorana i mjesta za izlazak pa sve do pojave novih mjesta za odmor. Tako je ove godine splitsko sunce ugledao Split Space – mali stan za odmor na dva kata koji se smjestio uz drevne zidine Dioklecijanove palače.

Split Space je nastao prenamjenom nekadašnjih dviju studentskih soba u Bosanskoj ulici u jedinstveni dvoetažni stan od 45 četvornih metara. Arhitekt Antonio Andabaka krenuo je od očekivanja vlasnika o modernom apartmanu za dvije osobe u staroj gradskoj jezgri Splita.
 
split space 
split space  split space 
''Imajući u vidu da nije bilo moguće povećati gabarite interijera, opredijelio sam se za vertikalno odvajanje intimnog od dnevnoga dijela stana'', pojašnjava Andabaka. Na prvom katu smještene su spavaća soba i kupaonica, dok se na drugom katu nalaze dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica u open-space varijanti.

''Upravo su ta prostorna podijeljenost i lokacija na kojoj se nalazi poslužile kao inspiracija za ime stana'', kaže Luka Pervan, zagrebački copywriter i autor imena Split Space. On potpisuje branding stana, zajedno s dizajnerskim dvojcem Imeldom Ramović i Mirelom Hadžijusufovićem iz Mireldy design studija koji su oblikovali vizualni identitet. Renovirani prostor krasi i šest jedinstvenih grafika istih autora. Projekt preuređenja vodio je Antonio Andabaka, a projekt brendinga Svjetlana Vukić.
 
split space 
split space 
split space 
split space  
split space
 
split space 
split space 
split space 
split space 
split space 
split space 
Foto: PR
Objavljeno: 28.06.2016. u 12:04

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p