DIZAJN I ARHITEKTURA

Slatka rustikalna kuća za odmor kraj Labina

Šarmantan interijer u kombinaciji s lijepim okolišem
Villa Malini
pitoresknom istarskom mjestu Gondolići nedaleko Labina smjestila se gotovo jednako pitoreskna vila Malini. S pogledom na more i na otok Cres, ova je kuća prava rustikalna oaza koja svojom atmosferom i uređenjem neodoljivo podsjeća na neka prošla vremena.

Vila Malini je nastala rekonstrukcijom autohtone istrijanske kuće s početka 20. st., primjenom starih zanata i uporabom izvornih materijala i načina gradnje, što je čini obiteljskim projektom očuvanja baštine.

Vila Malini
Vila Malini
Vila Malini
Vila Malini
Sastoji se od dvije kuće s konobom koje zajedno čine skladnu, intimnu cjelinu, dok je posjed ograđen kamenim zidom u istarskom stilu gradnje. Terase su i okućnice vile popločane kamenom i okružene mediteranskim raslinjem, što pak predstavlja ugodno mjesto za odmor. Tome pridonosi i vanjski bazen opremljenom uređajem za protustrujno plivanje, kao i dječji bazen s preljevnim rubom.

Vila Malini
Vila Malini
Interijer vile karakterizira kombinacija modernijeg namještaja u rustikalnom stilu i antiknih, restauriranih komada. Manja kuća na posjedu sadrži kuhinju, blagovaonicu, kupaonicu, dnevni boravak s kaminom te spavaću sobu, a veća kuća ima čak tri spavaće sobe, dnevni boravak, blagovaonicu i kuhinju, no i kupaonicu koja je pretvorena u spa prostor s finskom saunom. Premda rustikalna, ova je šarmantna vila opskrbljena baš svime što moderno doba zahtijeva, uz dodatak lijepe prirode i mira.

Vila Malini
Vila Malini
Vila Malini
Vila Malini
Vila Malini
Vila Malini
Vila Malini
Vila Malini
M.M.
Foto: Rajan Milošević/Level 52
Objavljeno: 28.03.2017. u 16:18

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p