DIZAJN I ARHITEKTURA

Spiritualni njujorški stan poznate mlade pjesnikinje

Divan boemski dom
cleo wade
Pratite li novu generaciju mladih pjesnikinja koje su veliku vidljivost, potom i popularnost stekle zahvaljujući Instagramu, ime koje vam nije moglo promaknuti ono je Cleo Wade. Umjetnica i pjesnikinja koja misli dijeli na svom iznimno popularnom Instagram profilu dopustila je Nownessu da zaviri u intimu njenog doma, s čime smo i mi dobili priliku pogledati jedno osebujno, boemsko mjesto.

Ne skrivajući svoju spiritualnost, Cleo je ekipi Nownessa za serijal My Place pokazala sve odaje svog stana u East Villageu. Čavrljajući usput o moći pozitivnog razmišljanja i rituala, kao i knjigama koje se nalaze na njenim policama, redom duhovnima, Cleo je pokazala svoju dnevnu sobu, spavaću, svoju sobu za pisanje, naglašavajući kako svaki kutak ima svoju namjenu. Cijeli je stan namješten s velikom pozornošću, te s namjerom da se kreira osjećaj ugode i opuštenosti idealne za druženja.

Tijekom obilaska Cleo je otkrila i trik kako zadržava fokus na radu i kako se othrva porivu da usred pisanja ne ode do kreveta lješkariti, a on glasi - urednost. Naime, ako je krevet pospremljen i uredan, autorici će biti mrsko na njega leći, što je trik koji i sami možemo isprobati. Uistinu prekrasan stan prava je oaza mira u kojoj svaka soba odiše spiritualnošću, ponajprije zbog mnogo izloženih umjetnina i slika raznih duhovnjaka. Dugi zastori, vintage lusteri, tepisi, stare drvene i ukrašene komode ili pak mašina za pisanje na kojoj Cleo radi detalji su koji ovaj njujorški stan čine neodoljivim, pomalo mračnim i pravim umjetničkim.

M.M.
Foto: YouTube screenshot
Objavljeno: 27.06.2017. u 12:45

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p