DIZAJN I ARHITEKTURA

Studijo Tapete: Slikarstvo s platna seli na zidove

Tapete s potpisom dizajnerice Josipe Maras

Tapete s potpisom dizajnerice Josipe Maras, izrađene tehnikom digitalnog slikarstva kojima se naglašava posebnost doma, dodaju originalni elementi i željene boje, pravo su osvježenje na tržištu interijera. Riječ je o posebnim 'costum made' tapetama koje umjetnost slike s platna vješto iscrtavaju na zidove uz pomoć tehnologije. Na ovaj način Josipa je ponudila svijetu ne samo ljepši ugođaj prostora, već mogućnost da cijeli zid učini svojevrsnim umjetničkim remek djelom.

Dugogodišnje bavljenje slikarstvom te profesionalno iskustvo u grafičkom i web dizajnu, Josipa je iskoristila za pokretanje linije tapeta pod nazivom 'Studijo Tapete' koje predstavljaju svojevrsni iskorak u njenom kreativnom stvaralaštvu. Naime, iza nje su brojne izložbe, suradnje s poznatim arhitektima i dizajnerima interijera te iznimno uspješni međunarodni projekti. Josipa kao svoje uspješnice rado izdvaja liniju ilustracija 'Marastracije' koje već pet godina krase mnoge zidove na gotovo svim kontinentima, turistički kompleks Fo'Rest za koji potpisuje cjelokupni dizajn interijera, grafičko oblikovanje hrvatskog vizualnog identiteta na svjetskom sajmu tehnologije u Las Vegasu te ilustriranje najprodavanijeg rokovnika u Hrvatskoj.

"Kada ljudima objašnjavam kako naziv Studijo s razlogom sadrži ponosno slovo J, često mi se čini da pričam zidu, u prazno… Stoga sam to odlučila okrenuti u svoju korist i pustila da upravo zid kroz moje tapete ispriča priču", izjavila je Josipa Maras, uvijek nasmijana umjetnica, mama i poduzetnica. Cjelokupna kolekcija tapeta uskoro će biti dostupna na www.josipamaras.com i društvenoj platformi @marastracije_by_josipa, a već ovaj tjedan imate priliku upoznati Josipin rad na sajmu Ambijenta u Zagrebu, od 10. do 14. listopada 2018. godine.

Foto: PR
Objavljeno: 11.10.2018. u 12:15

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p